Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: "Saaiste beurs ooit"

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Het kan kort vandaag, want er zijn bijna geen cijfers, er is amper nieuws, de agenda is leeg en... beweging? Beleggen en handelen wordt zo nog net zo saai als sparen. Niet te hard roepen, voor u het weet snakt u weer naar zo'n rustige beurs als nu:

 

 

Cijfers dan, TKH is aan de zuinige kant, maar KW4 2016 was beter:

  • De nettowinst van TKH zakte in 2016 met 5,6 % tot 94,4 miljoen euro. De omzet ging vorig jaar met 2,5% omlaag tot ruim 1,3 miljard euro. Daarbij was sprake van een autonome omzetdaling met 0,8%, TKH wil over 2015 een dividend uitkeren van 1,10 euro per aandeel, gelijk aan 2015

DPA Flex vond ik leuker dan DPA Group, maar dat doet er niet zo toe. Aardige cijfers, maar - opvallend in deze aantrekkende economie? - geen outlook 2017:

  • DPA behaalde een omzet van 125,6 miljoen euro, 8% meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) voor eenmalige posten steeg met bijna een vijfde tot 10,1 miljoen euro. Onder de streep hield het bedrijf 6,9 miljoen euro over, tegen 4,8 miljoen euro in 2015.

Intussen saaien de koersen weer van het bord af:

 

 

De Krant

Het nieuws gaat vrijwel uitsluitend over de capriolen aan de Amsterdamse Basisweg. Dat wil zeggen: vroeger stond het nieuws in de krant, tegenwoordig staat de krant in het nieuws. Er komt vast nog wel een keer een mooi boek of een serie over: De Krant. John gaat dus tot het gaatje:

  • Talpa heeft op de beurs bijna 875.00 certificaten van aandelen Telegraaf Media Groep (TMG) gekocht. Het belang van de investeringsmaatschappij van John de Mol in het mediabedrijf is daarmee gegroeid tot 23,31%.
  • TMG blijft achter het bod van Mediahuis en VP Exploratie van 6 euro per aandeel staan, ook nu John de Mol via zijn bedrijf Talpa het bod heeft verhoogd naar 6,50 per aandeel. Dat meldde het mediabedrijf maandagavond in een verklaring.

Ik kan het interview niet zo snel vinden op Bloomie, maar bij deze:

  • Om relevant te blijven in een tijd waarin het gebruik van navigatiekastjes in de auto sterk afneemt, zet TomTom in op een rol als leverancier van technologie voor verkeerssystemen. Daarvoor zoekt het bedrijf nieuwe samenwerkingspartners, zegt CEO Harold Goddijn in een dinsdag gepubliceerd interview met Bloomberg.

Advies is er wel, maar het is er maar eentje:

  • Gemalto: naar 66 van 60 euro (overweight) - JPMorgan Chase

De agenda stelt helemaal niks voor. Dat BBP-cijfer is een herzien getal. Wel komen die Duitse fabrieksorder nu door met een vreselijke -7,4%?! Ja, -7,4%.

  • 08:00 DPA KW4-cijfers
  • 08:00 TKH KW4-cijfers
  • 10:00 Duitsland fabrieksorders jan -2,7% MoM
  • 11:00 EU BBP KW4 0,4% QoQ
  • 14:30 VS handelsbalans jan -47,3B

Vlaamse uitleg bij die Duitse flöp:

 

 

Ziezo , dat was het al weer. De saaiste markt ooit dus. Zal best, maar ook dat is geen blijvertje. Nogmaals, u gaat hier nog wel eens naar terugverlangen, net zoals het routinematig neerzetten van all time highs. Het heeft geen zin daar op voor te sorteren. Doorgaans is dat duurder dan met de markt meehobbelen.

 

En dan nog even dit

Voor de zoveelste keer: Trump- of winstrally?

 

 

Aah:

 

 

Nog meer olie:

 

 

China en staal...

 

 

Ja, al ruim 35 jaat omlaag, maar daarvoor... 35 jaar omhoog:

 

 

:-)

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links