Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Mini-correctie

Het technische beeld blijft hetzelfde, waarbij er nog steeds sprake is van consolidatie op een hoog niveau. De bovengrenzen die op slotbasis (structureel) niet mogen worden gebroken liggen bij de jaartoppen.

Deze niveaus zijn in de afgelopen dagen op een haar na getest, maar een structureel slot hierboven zou mijn scenario van eerst een kleine terugval in de komende paar weken doen verdwijnen. In dat scenario mag eerst een verdere stijging worden verwacht voordat een mini-correctie optreedt.

Correcties zullen in een stijgende trend geregeld optreden om de hogere bodems en daarmee de contouren van een stijgende trend zichtbaar te maken. De voorwaarden die ik al een week aangeef voor de mini-correctie zijn nog steeds intact.

Terugtest
De huidige opleving is te zien als terugtest van zowel de jaartop maar ook naar de bodemlijn van de voormalige stijgende wig. Deze wig is eind juli ontstaan vanaf de bodem destijds van 311 punten. Verder blijft het verkoopsignaal op hoog niveau in de MACD intact en ook de negatieve divergentie in de RSI.

De koopdruk is dus al enige tijd opgedroogd. In dit correctiescenario ligt het risico natuurlijk aan de bovenkant. De kans is aanwezig dat zodra de 337,20 opwaarts wordt gebroken, er een volgende versnelling ontstaat richting mijn eerste doelzone voor de tweede helft van dit jaar van 343 tot 350.

Kijkend naar de trends heb ik mijn koersdoel voor de komende maanden verder verhoogd naar de top van 373, die dit jaar nog best behaald kan worden. Maar zolang de top van 337,20 niet wordt gebroken, blijft de verwachting voor de mini-correctie in stand.

Top gezet
De top werd tot op heden afgelopen vrijdag gevormd, waarbij gisteren bijna een bearish engulfing werd gemaakt Verder werd de eind vorige week ontstane opwaartse gap rond de 334 weer gesloten, waarmee de top lijkt te zijn gezet afgelopen vrijdag.

  • In de Nasdaq 100 werd verder een hanging man op de borden gezet.
  • In de DAX een grote doji.

De kans op eerst een terugval blijft dus momenteel het grootst, waarbij ik nu de stijgende bodemlijn (vanaf de junibodem van 281) aanhoudt als richtpunt. Die ligt ondertussen bij 322,50, maar loopt dagelijks gestaag op. Dit ligt nu nog middenin de vorige doelzone van 322 tot 323. Bovenliggende steunniveaus zijn verder nog te vinden in de zone 329,50 tot 330 en 325.

Mijn visie voor de komende weken blijft dus eerst een kleine terugval en daarna verder oplopen naar de 343 tot 350, maar zodra de 337,20 structureel wordt gebroken, wordt dit omgedraaid.


Klik op de grafiek voor een grote versie


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

246 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 augustus 2012 09:08
    @123, de zup moet ik nog mee leren werken. geeft op verschillende timeframes vaak tegenstrijdige signalen. er staat nu bijv een bullish gartley op de 1-m en een bearish butterfly op de 30-m. ben er (op een demo-account) een beetje mee aan het spelen...

    ik vind de ordering-omgeving van MT4 trouwens minder geslaagd. niet zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk als ik had gehoopt/gedacht..
  2. [verwijderd] 21 augustus 2012 10:41
    De zelf respecterende lijnentrekkers hebben het over "binnen enkele weken".

    ....tis een kwestie van geduld....dat heel Holland Limburgs lult....

    Trigger? Wat was de trigger van de afgelopen 11-weeks rally?

    quote:

    rembrandt1 schreef op 21 augustus 2012 10:27:

    iedere zich zelf respecterende lijnentrekker heeft het over een correctie dan komt die meestal niet. in ieder geval niet op commando.wat zou de trigger kunnen zijn waar die markt op moet corrigeren?
  3. [verwijderd] 21 augustus 2012 10:53
    De trossen moeten nu los, een zwakke 4h candle om 11u en daarna goed down om perspectief te houden op de correctie die maar niet kwam.

    13290 fib confl houdt nog maar breken we door dan kan het nog verder richting Dow 13500, SP 1440, AEX 343 (alles ish) voordat we keren.

    RR en Odds blijven evenwel goed rond deze niveau's voor een short, voor wie het nog aandurft na 11 weken melt up.

    fijne dag allen!
    Juan
246 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links