Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie durft, want hij staat er: buy the AEX-dip?

Wie durft, want hij staat er: buy the AEX-dip?
Beeld: © iStock

Of China nou de oorzaak is of niet, helpen doet het in ieder geval niet.


Het is echt hopen dat we niet, zoals afgelopen winster met die Amerikaanse mid cap banken als Silicon Valley en Signature, credit events krijgen met die rente-explosie. Want er zitten rare kostgangers tussen alle bondjes en dan kan het gek gaan.


Ieder risico is echter altijd een kans op de beurs en iedere kans is een risico.


En de huidige lijntjes rechtstreeks rechtstreeks en één-op-één de toekomst in extrapoleren is net zo'n dure hobby op de beurs, als proberen de markt te timen. Wie weet zitten we bijvoorbeeld aan peak yield en gaan daarna alle afgestrafte assets speren. Always expect the unexpected, dat sowieso. 


En formeel is er nog niet eens sprake van een bear market! Er staat nog lang geen -20% vanaf de top op het AEX bord en de volatiliteit komt nog niet eens boven 20 uit. Waarom voelt het dan zo? Omdat de daling al zo lang langzaam, maar gestaag gaat, veel individuele aandelen zijn gedecimeerd en de Wall of Worry zo hoog. lang en breed is? U weet er misschien nog meer. 


Kijk maar, de AEX tikt op intradagbasis precies -10% aan vanaf de top. Dit is een dip en geen bear market. Wat heet: buy the dip?! Toch aardig van van Mr. Market om op Dierendag de stieren een mooie AEX-aanbieding te doen. Wie hapt? Ondergetekende niet. Buy the dip, was het mantra in de gratis geldjaren van het afgelopen decennium. Dat werkte. En dat tijdperk is nu over. Dik.

Wie durft wel? Laat maar horen. Want no guts, nog glory is ook weer een kreet die bij de beurs hoort. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Chimpie 4 oktober 2023 10:35
    Het is maar hoe je kijkt.. vanaf de echte all-time high van 829,66 in november 2021 staat er al tijden meer dan -10%. Maar sinds toen is natuurlijk al een 'echte' bear market met -20% geweest. Misschien is deze bear market 'statistisch' al afgesloten, maar wellicht is het realistischer om te stellen dat we nog steeds in diezelfde bear market zitten die in nov 21 gestart is.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links