Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Dividenden ASR en NN Group gaan verder omhoog"

"Dividenden ASR en NN Group gaan verder omhoog"

Vorige week was het kommer en kwel op de financiële markten, maar deze week vindt er met een plus van 2% een mooie herstelbeweging plaats. Een nog mooiere week kenden de aandeelhouders van NN Group. De verzekeraar verpulverde de verwachtingen van analisten en dankzij de oplopende kasstromen en verbeterde kapitaalpositie hoeven beleggers niet te vrezen voor het dividend. 

Integendeel: er zit nog meer in het vat, en dat geldt ook voor ASR. Hier gaan we het in deze aflevering van de IEX-BeleggersPodcast onder andere over hebben. Het belooft een speciale uitzending te worden, want Hildo Laman maakt zijn debuut.

Hij is sinds twee maanden hoofd van de IEX Beleggersdesk. Om hem als belegger beter te leren kennen, bespreken we zijn kijk op beleggen. Hoe zit zijn beleggingsportefeuille precies in elkaar, en waarom reserveert hij een relatief groot deel van zijn portefeuille voor opties?

De enige winstwaarschuwing die ik u geef, is dat u het deze week met mij als presentator moet doen. Arend Jan geniet van twee weken vakantie.

Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het sentiment op de financiële markten: aandelen omhoog, rentes omlaag
 • De stevige winstwaarschuwing van Accsys
 • Waarom de shareholder's yield van ASR binnen twee jaar stijgt naar 12%
 • HAL scoort met Boskalis
 • De nadelen van thema-ETF's
 • De overnamestrijd rondom US Steel
 • De versnelde ronde: is de aankoop van een huis een no-brainer?
 • Kiek op de Grafiek: AMD


Kiek op de Grafiek: AMD

De halfgeleidersector herstelt zich voorzichtig van enkele tegenvallende maanden. De SOX-index lijkt een mooie pullbackbodem te gaan vormen, wat hint op toegenomen vraag naar chipbedrijven.

Eenzelfde beweging zien we in de grafieken van diverse chippers, zowel nationaal als internationaal. De bijgevoegde grafiek laat het technische plaatje zien van Advanced Micro Devices (AMD). Duidelijk zichtbaar is dat de dalende trend van eind 2021 is verlaten en het aandeel weer hogere toppen en bodems weet te vormen.

De correctie waar we vorige maand over schreven - u leest ons artikel via de volgende link - heeft inmiddels plaatsgevonden, waardoor het aandeel zich in een interessante regio begeeft. De bodemlijn van de oplopende trend en het 200-daags gemiddelde komen samen rond het horizontale koersniveau van $100.

Indien AMD erin slaagt de correctieve fase van de afgelopen maanden (gemarkeerd door de dalende rode onderbroken lijn) af te breken, zullen we overwegen het aandeel toe te voegen aan de modelportefeuille. Een voortzetting van de opwaartse trend is dan namelijk het meest waarschijnlijke scenario.

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

 1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
 2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
 3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. G.errit@ 1 september 2023 16:03
  Ja ze kunnen wel een hoger dividend geven; 30 jaar geleden 2 polissen afgesloten bij Stad Rotterdam nu ASR er werd mij verteld dat het kapitaal met minimaal 4% per jaar zou groeien, uitgerekend dat is meer dan 100% in 30 jaar tijd, wij komen uit op de helft dat wat er uitgekeerd gaat worden.
  Dus ja het dividend op het aandeel kan wel verhoogd worden op deze manier, het is gewoon ordinaire diefstal.
  Dit was ook bij ING het geval.
 2. mvdp 1 september 2023 23:34
  quote:

  G.errit@ schreef op 1 september 2023 16:03:

  Ja ze kunnen wel een hoger dividend geven; 30 jaar geleden 2 polissen afgesloten bij Stad Rotterdam nu ASR er werd mij verteld dat het kapitaal met minimaal 4% per jaar zou groeien, uitgerekend dat is meer dan 100% in 30 jaar tijd, wij komen uit op de helft dat wat er uitgekeerd gaat worden.
  ...
  Een kapitaal 30 jaar tegen 4% wegzetten, dat geeft niet 'meer dan 100%', maar 'wel 224%' erbij hoor... !
 3. G.errit@ 2 september 2023 09:02
  quote:

  mvdp schreef op 1 september 2023 23:34:

  [...]

  Een kapitaal 30 jaar tegen 4% wegzetten, dat geeft niet 'meer dan 100%', maar 'wel 224%' erbij hoor... !
  Het was niet gelijk het volledige bedrag, ieder jaar kwam er een gedeelte bij, het bedrag over het laatste jaar krijg je 4%, dat resulteert in iets meer dan 100% over al die jaren.
  u heeft gelijk als je een vast bedrag wegzet tegen 4% dan is het 224%
 4. forum rang 9 Ron-tron system 2 september 2023 11:25
  Ga mijn portefeuille wat uitbreiden met waardeaandelen en dit aandeel neem ik erbij.
  Wel niet gewoon kopen en op de plank maar via wheel geschreven optie strategie.
  Geschreven puts okt’23 strike 35eur om te starten en eens geassigned schrijf ik calls erop middelange termijn bv dec’23 strike 36eur.
  Mooi dividend bij vastzitten plus premies binnen halen.
 5. Maan Arkenbosch 2 september 2023 21:27
  MAAN ARKENBOSCH SCHREEF OP 17 februari 2023 OP DEZE PODCAST: ====> Zoals eind vorig jaar aanbevolen, blijkt Nationale Nederlanden, meer dan geprognosticeerd, aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. Het is onbegrijpelijk dat deze binnenvetter met een dividend rendement van 7% zo moeilijk in koers vooruit gaat. De afwaardering van de obligaties en aandelen, komt wel weer goed, bij aflossing en marge verhogingen van aandelen. De kasstroom heeft voordelen bij rente verhogingen. De inkoop van aandelen van €.250 miljoen kan in 2024 met €.150 miljoen stijgen. Dit fonds is een goed alternatief voor de spaarder bij een regulaire grootbank die een aalmoes van 0,5% krijgt. OPMERKING:
  Ik verwacht dat de koers vanaf €.36,00 met stappem omhoog gaat naar €.42,00 nog dit jaar! Ook al is ASR een aantrekkelijk aandeel, NN heeft nog een stuk in te halen t.a.v. ASR. Ik zou liever calls NN kopen.....en puts verkopen...
 6. DubbeltjeblijftDubbeltje 3 september 2023 08:46
  quote:

  wiegveld schreef op 1 september 2023 19:02:

  Ik heb liever dat de koers stijgt in plaats van het dividend.
  Da’s toch een sigaar uit eigen doos.
  Of je nu het dividend uitgekeerd krijgt of de koers stijgt door de ingehouden winsten, dat maakt toch niet uit?
  Bovendien de dividenden die uitgekeerd worden moeten toch ieder jaar verdiend worden. Dus aan het begin van het jaar is de sigarendoos leeg en aan het einde van het jaar gevuld. Ik zie dat toch als winst
 7. nb 3 september 2023 16:01
  quote:

  Zeiler1969 schreef op 3 september 2023 12:21:

  Heren van het goede optieleven: JA graag meer info, uitleg en opties over opties!! Dan word ik weer direct Premium Lid. Laat maar weten wanneer het zover is!
  Met het geld van je lidmaatschap kan er steeds meer kwaliteit ingekocht of geproduceerd worden.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links