Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Negatieve rente is gratis geld

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 08:15 Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 30
  2. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51
  3. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20

Reacties

185 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 december 2021 21:54
    quote:

    Calimero schreef op 14 december 2021 21:51:

    [...]

    Mooi hoor ... mag jij in 2022 elke dag doen ..... want dan heb ik een paar jaar verspild hier met voordoen waar men op moet letten en kan ik ermee stoppen :)
    nee hoor zoals ik al zei sommige zaken groot respect .
    en dat andere vertel ik niet dat is een edge en die is van mij deze keer iets wijzer als toen.

    groet
  2. forum rang 6 ttroo 15 december 2021 00:02
    Mwah. Ook vandaag een slappe beursdag. Qua percentage down viel het allemaal nog mee, maar waar is die einde jaars rally? Waar zijn al die kopers en koopsters aan de zijlijn? Misschien komen die bij de nieuwe beursdag.

    Maatregelen verlengd. Tja. We moesten in een voor virussen prettigste periode van het jaar gaan feesten. Vooral de gevaccineerden konden helemaal los. En ongevaccineerden moesten aan de test. Dit was duidelijk niet de beste move. Het Oranje Land is zeker niet de enige land in Europa die last heeft van Corona stijgingen en overbelastingen, maar het Oranje land heeft fans en bestuurders en bestuursters die alles beter weten. En dan verwacht je meer, veel meer, en niet minder, veel minder dan andere Europese landen. Het is jammer. Maar de besmettingen zijn veel te hoog. Met 20K per dag, gelukkig nu een stuk minder, lijkt heel Nederland besmet te zijn, maar dat is goed straks voor de 2G. Meer mensen krijgen toegang. Nadeel is dat de sterfte cijfers te hard zijn gestegen. Ooit zouden we zo'n golf ook moeten krijgen. Oudere bevolking leidt immers tot hogere sterftes. Maar corona stuurt dat cijfer.
    En nu lees ik ineens helemaal niets meer over ongevaccineerden die in het ziekenhuis liggen en dat gevaccineerden in het zieken huis liggen hebben ineens veel onderliggend lijden. Maar daar vroegen gevaccineerden naar, en toen klopten het niet.
    Kortom de strijd tussen gevaccineerden en ongevaccineerden leidde af van het risico dat virusssen in de maand december het super vinden om zich te bevinden onder de mensheid. Dat risico had de regering moeten zien. Sterfte cijfers vliegen steeds omhoog in de laatste 8 a 10 weken van het jaar. Dus dat is geen verrassing. En we deden het best goed met de maatregelen voor het alles loslaten. Maar waarom dalen de cijfers zo enorm? Op een gegeven moment is de virus uitgepiekt. Of komt het echt door de maatregelen? Lastig te beoordelen. Het bedrijfsleven gaat gedwongen mee, maar het lijkt misschien economisch een slimme oplossing. Meegaan met 3G, maar dat was het dus niet. Gevaccineerden met Covid konden gewoon hun gang gaan, bewust of onbewust. Deze loop is gewoon levensgevaarlijk en niet dicht. En we laten het gewoon toe. Had ik niet verwacht van een Oranje Land wat alles beter weet. Helaas zitten we nu midden in de gevolgen. Maar gelukkig dalen de besmettingen. De eerste stap om de ziekenhuizen te ontlasten.

    Heeft de VIX future al gepiekt? Het lijkt er op. Ze moesten flink terug naar mate Europa gesloten was. Deze ontwikkeling kan wel eens in het voordeel van de beurzen zijn. Coin markten zijn super belangrijk geworden, qua waardes zelfs tussen de $2.5 a $3 trillion en coins zeldzaamheid is meer een coins onzeldzaamheid geworden. Ze worden meer gecreeerd dan de snelheid van het licht.

    Grondstoffen willen niet meer. Dus grondstoffen inflatie zal lager moeten gaan worden. Maar loon inflatie voor volgend jaar is gezet en dus hebben we meer kans op permanente inflatie, maar met de super grote schulden berg, zal ook dat een tijdelijk fenomeen zijn. Permanente hoge inflatie gaat niet samen met super grote schulden berg. Yields zullen stijgen, want risico met landen gaat flink toenemen.

    Is Rusland nog niet de Oekraine binnen gevallen? Ze zouden elke winter 100.000 troepen naar de grens met Oekraine moeten sturen. De prijs van gas stijgt enorm daardoor. Lekker hoor voor Europa. Betalen voor uw gas dat u eerst in grote getalen had en nu niet meer omdat u graag van groen houdt, maar niet dit jaar. Hoe bedoelt u een energie mix blunder. Maar ach, kan gebeuren. Op de energie blaren zitten doen we met velen. Dus is minder erg daardoor. Geen enkele excuses van de energie mix blunder fanatiekelingen. Dat zou wel netjes zijn. Amerikaanse gas prijs doet helemaal niets. Maar de future kan een kwartaal doorgezet zijn. En los van dat feit staan ze weer op oude niveaus.

    Ik zie een rode opening in de VIX future. Stap 1 is gezet. Kijken of ze dit kan volhouden.
  3. forum rang 6 ttroo 15 december 2021 01:02
    TTROO lijkt de enige voorstander te zijn van de lockdown verlenging. Italie doet aan 1G voor reizigers. Iedereen een negatieve test voor iedere reiziger uit de EU. Ook goed. Want 3G of 2G is geen zuivere loop ter voorkoming.
    TTROO is voorstander van 1G. Test capaciteit te weinig. Waarom? Het is belangrijk voor de gezondheid en voor de eonomie. Dus investeren in die test capaciteit. Lockdowns helpen? Beter op tijd de opkoming van het virus detecteren dan eerst naar 20K dagelijkse besmettingen te gaan. Maar het is in strijd met vaccinatie gedachte.
    Zowiezo worden gevaccineerden zwakker. Hun immuun systeem moet continue geboosterd worden. Gelukkig maken ze zelf daar geen zorgen over. Maar rustig hier naar kijkend zou eerder het tegenovergestelde moeten gebeuren.

    Beurzen worden ook zwakker. Hun immuun systeem tegen rode koersen wordt zwakker. Rode koersen houden het de gehele beursdag vol. VIXie future laat nog niet los. Van een beetje rood naar een beetje groen nu.
    Interessande beursdag die er aan gaat komen. Komt er een soort van herstel, wat nodig is, omdat er steeds meer inkapselingen dreigen en die gaan zorgen voor veel meer rode koersen. Kortom beurzen moeten langzaam aan gaan herstellen. Niet vrijwillig, maar verplicht. Maar zonder vaccin redden de beurzen het niet zelfstandig. Ze hebben een booster aan geld nodig. Een hele grote booster.

    Ik zag dat de Amerikaanse koers van ASML een $8 a $10 hoger ging dan na 17.30 uur. Zowiezo gingen vele Amerikaanse koersen hoger na de Europese beurssluitingen.

    Apple houdt goed stand met een waarde van bijna $3 trillion. Tesla heeft de $1.000 gedag gezegd en kan zo maar op weg zijn naar een $100 lagere aandeel. Ze zullen moeten gaan zoeken tussen de $860 en de $1.000 waar ze willen en gaan landen. Muskito verkopen doet voor de koers van Tesla niet veel goed. Hier zien we duidelijk hoe opgepompt een koers kan zijn. Niettemin is iets onder de $1.000 nog steeds een fantastische koers voor beleggers. Te veel fantastisch zelfs. Want concurrentie te over in de EV wereld. Ze blijven komen, nieuwe modellen. Dus concurrentie is enorm en wat we leren op de beurzen is dat enorme concurrentie niet goed is voor de business.

    Zelfs Alphabet in het rood. Opvallend.

    Applaus. Rode VIX future. Maar de weg naar meer rood is nog lang.
185 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links