Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Scherpt de Nasdaq 100 het eerdere koersrecord verder aan?

Scherpt de Nasdaq 100 het eerdere koersrecord verder aan?

Na een adempauze van enkele weken, lijkt de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, de Nasdaq 100, weer het luchtruim te kiezen.

Begin deze week sloot de index nipt boven de koerstop van 16 april rond 14.050,38 punten. Met een nieuw closing high rond 14.128,20 heeft de Nasdaq 100 de hoogste slotstand ooit bereikt.

Doorbraak Nasdaq Composite kwestie van tijd

Overigens heeft de bredere Nasdaq Composite index nog geen nieuw all-time high neergezet. De Composite-index test thans het laatste koersrecord rond 14.175,12 (gevormd op 16 februari). Maar een doorbraak is slechts een kwestie van tijd.

Analisten verwachten dat er voor technologieaandelen nog ruimte is voor verdere koersstijgingen. Zij zien steeds meer signalen dat het economisch herstel duurzaam is. Een van de techaandelen die deze week eveneens een nieuw koersrecord vestigde (en is doorgebroken) is Adobe.

Overigens lopen beide  Amerikaanse technologiebeurzen, de  Nasdaq 100 en de Nasdaq Composite, wat achter ten opzichte van hun neefjes. Beide technologieindices wonnen dit jaar circa 10%. De Dow Jones-index steeg in 2021 echter met ruim 12,5%, terwijl de S&P500 tot dusver 13,5% won.

Vandaag bekijk ik de Nasdaq 100 en Adobe.

Nasdaq 100 index neemt horde rond 14.050,38

Technisch bezien komt de Nasdaq 100 index er weer beter bij te liggen, nu de barrière rond 14.050,38 punten (gevormd op 16 april) nipt wordt genomen. De hogere bodems in de afgelopen weken signaleerden al een aantrekkende vraag.

Na een definitieve uitbraak boven 14.050,38 punten wordt 15.500 het volgende berekende koersdoel. Steun ligt er rond 12.627,92 punten (de bodem van 25 maart).


Adobe kiest weg omhoog

Adobe Systems verbetert, nu de uitbraak boven de weerstand van $ 536,88 (gevormd op 4 september 2020) vorm krijgt. De recente serie hogere koersbodems gaf al aan dat beleggers het aandeel Adobe op hogere niveaus (bij-)kochten.

Nu de weerstand van $536,88 (gevormd op 4 september 2020) opwaarts wordt gebroken, kan $660 als volgende opwaartse koersdoel berekend worden.

Steun voor Adobe Systems ligt rond $416,29 (de bodem van 14 juli 2020).

Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (glooiende rode doorlopende lijn) laat een opwaarts verloop zien, terwijl de koers van Adobe er boven beweegt. Dit wijst op een positieve technische conditie.

De terugtrekkende beweging van de B.O.B.-indicator (glooiende blauwe doorlopende lijn) in de afgelopen maanden suggereert dat Adobe Systems achter bleef bij de rest van de markt. Maar recent krult de B.O.B.-indicator weer opwaarts.

Ons laatste lange termijn koopadvies in Adobe is van 24 juni 2019. Toen adviseerden we 36 aandelen Adobe op te nemen en aan te kopen in de defensieve lange portefeuille. Deze positie adviseren we aan te houden.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 15 okt Indices op Wall Street staan nog even on hold 62
  2. 13 okt Halfgeleiders in de belangstelling: ASML en ASMI blijven op koers 109
  3. 12 okt Verdere rentestijging ligt om de hoek: olieprijs is katalysator 83

Reacties

46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Terminal velocity 16 juni 2021 17:14
    Als ik internationaal terrorist was zou ik precies nu een masterplan ontwerpen om snel de wereldwijde olietoevoer grootscheeps te ontregelen. Olieprijs naar €140, inflatie naar 25% en het hele westerse kapitalistische stelsel verdwijnt definitief in een oneindig zinkgat.
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.