Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Threadneedle: 't kan alle kanten op

Het sentiment in Europa wordt nog steeds beheerst door de schuldencrisis. Beleggers krijgen veel nieuws te verwerken. William Davies, hoofd Europese aandelen bij Threadneedle denkt dat beleggers de aandacht gaan verleggen van macro-economisch nieuws richting bedrijven, met het nieuwe cijferseizoen voor de deur. Davies verwacht geen significante terugval in de bedrijfswinsten in dit kwartaal, hoewel de hoge winsten van voorgaande kwartalen niet geëvenaard gaan worden.

Davies let vooral op de prognoses die bedrijven afgeven. Lagere orderinstroom kan leiden tot een negatief effect op de vraag en economische groei. Als dit achterweg blijft lijken de waarderingen goed en meevallers in bedrijfswinsten of op het macrofront kunnen zomaar leiden tot een beter marktsentiment. Beleggers moeten dus flexibel blijven en zich richten op de juiste selectie van aandelen.

Afgelopen week produceerde Moody’s veel persberichten met diverse afwaarderingen van Italië en verschillende banken. De ECB kwam met een nieuw liquiditeitsprogramma. Uit het  nieuws concludeert de een dat we op een nieuwe financiële crisis afstevenen, de ander dat de beleidsmakers daadkrachtig de hand aan de ploeg slaan.

Wat volgens Davies in elk geval duidelijk is, is dat Griekenland failliet gaat, waarschijnlijk onder de noemer van herstructurering van de schuld. Obligatiebezitters moeten fors afstempelen. Met Draghi als nieuwe hoogste baas van de ECB worden naar verwachting in korte tijd de beide rentgeverhogingen teruggedraaid en gaat de ECB een centrale rol spelen in de aanpak van de crisis. Volgens Threadneedle moeten er nog wel de nodige politieke hordes worden genomen voordat het EFSF in bedrijf genomen kan worden. Mogelijk moet de EU rakelings langs de afgrond scheren voordat de nodige overeenstemming bereikt kan worden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Help! De Amerikaanse economie stagneert
  2. 03 jun Must read: Vraagtekens bij aankomende renteverlaging ECB
  3. 31 mei Must read: 8% rente of meer, da's veel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links