Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuws

 1. Rabobank koopt achtergestelde bankobligaties bij!

  Rabobank doet niet mee aan de bankpaniek. Senior beleggingsstrateeg Erik Schmahl van Rabo Investment office legt uit waarom Rabobank tijdens de huidige bankonrust extra achtergestelde bankobligaties (coco's) bijkoopt. "Wij blijven vertrouwen in de fundamenten van de Europese banken."

 2. Must read: Fed-balans groeit alleen maar

  QT (verkrapping) is al bijna weer ongedaan gemaakt. Plus: Hindenburg heeft een nieuwe short op de korrel, zeven recessiebestendige aandelen en de sluipende bank run.

 3. Eigenschappen van een goede handelaar

  Financiële instellingen zijn vaak op zoek naar professionals met veel cognitieve vaardigheden. Toch is dat voor een beurshandelaar helemaal niet belangrijk. Net zo min hoeft een handelaar aardig te zijn. Wat telt, is of hij of zij meerdere stappen vooruit kan denken.

 4. Grafiek van Daalder: Herfinanciering junkbedrijven duurt gelukkig nog even

  In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstratreeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: de dure herfinanciering van high yield.

 5. Must read: Hogere rentes zijn een blijvertje

  Plus: tal van obligatiekansen, geld verdienen als water, slim beleggen in tijden van recessie, consument minder somber, en veel meer.

 6. 10 trends voor de rest van 2023

  David Philpotts van Schroders denkt dat de rest van het beursjaar even spannend wordt als de eerste drie maanden. Wat kunnen we allemaal verwachten?

 7. Geld verdienen als water

  Vandaag op World Water Day breekt Aanand Venkatramanan, hoofd ETFs EMEA bij Legal & General Investment Management (LGIM), een lans voor beleggen in ... water.

 8. Must read: Banken zijn een slechte belegging

  Plus: paniekfase bankencrisis voorbij, Fed verkeert in spagaat, Amerikaanse smallcaps spotgoedkoop, prijsdaling koopwoningen zet door, en meer.

 9. 4 redenen om positief te zijn over US smallcaps

  Amerikaanse smallcaps behoren tot de slechtste beleggingen van de laatste anderhalf jaar. Voor T. Rowe Price dus alle reden om extra optimistisch te zijn.

 10. Beleggen in een nieuw tijdperk

  Multi-assetspecialisten Lesley-Ann Morgan en Patrick Brenner bij Schroders signaleren een regimeverandering. Dat heeft grote beleggingsimplicaties. Het wordt er allemaal niet makkelijk op. Gelukkig zijn een aantal trends duidelijk aan te wijzen.

 11. Must read: Tech als nieuwe veilige haven

  Plus: positief over Europese banken, de keuze tussen financiële en prijsstabiliteit, DNB waarschuwt beleggers, buy low & sell high is lastig, en veel meer.

 12. ETF's nog lang niet uitontwikkeld

  ETF's hebben 30 jaar van enorme groei achter de rug. Maar van een verzadigde markt is geen sprake. De dynamiek is volop aanwezig. Howie Li van LGIM beschrijft vijf trends voor de komende jaren.

 13. Must read: Het is chaos in bankenland

  Plus: cryptolente is in aantocht, goud gaat lekker, Fed de grote sloper, renteverlagingen in aantocht, nieuwe biljoenenbedrijven, en meer.

 14. Bankobligaties blijven goed liggen

  Het omvallen van de Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) leidt (nog) niet tot veel schade voor obligatiebeleggers. Volgens senior beleggingsstrateeg Erik Schmahl van Rabobank Investment Office zijn de risico’s van achtergestelde obligaties van banken acceptabel.

 15. Cryptolente in aantocht

  De lente is in aantocht, niet alleen op het noordelijk halfrond, maar ook in de cryptowereld. Zodra regulering meer vorm krijgt, ziet Robeco onbegrensde mogelijkheden voor de blockchain-technologie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links