Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eurobashing

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Reacties

54 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 september 2011 15:51
    quote:

    Dom-dom schreef op 9 september 2011 15:30:

    [...]

    Ik zei het, je zag het aankomen

    allemaal dure termen de profs hier, maar het is toch duidelijk te zien. TA works, maar als je het als absolute wetenschap gebruikt "it sucks".

    ga je je ook weer laten horen wanneer je ongelijk hebt, of maak je alleen ererondjes ter meerdere glorie van jezelf?
  2. [verwijderd] 9 september 2011 16:25
    quote:

    wijsgeer schreef op 9 september 2011 15:51:

    [...]

    ga je je ook weer laten horen wanneer je ongelijk hebt, of maak je alleen ererondjes ter meerdere glorie van jezelf?
    sorry, maar wilde alleen maar mijn visie over TA zeggen. Ik gebruik enorm veel TA, maar zoals ik zei op cruciale momenten ga ik vaak contrair aan de TA.
    Mijn ervaring is dat dit vaak werkt, ik "hoop" misschien te horen dat anderen dezelfde ervaring hebben of misschien dat anderen er wat mee kunnen.

    Daarom spui ik alles er uit. Ik ben nu voornamelijk een daytrader, gedwongen, zit vaak ook long (maar nu even niet). Elke sentiment doet er toe bij daytraden.

    SOrry als ik de indruk wek gelijk te krijgen. Overigens heb ik al gezegd dat ook mijn pensioen en hypotheek in de markt ligt en daar verlies ik dus ernorm op.
  3. [verwijderd] 9 september 2011 16:29
    Overigens zit ik op het verkeerde forum...de TA van de valuta kun je nu helemaal niet op aan. Sentiment is veel zwaarwegender. De berichten over de TA waren voor het ING forum.
    De valuta is namelijk voor mij zakelijk wel van belang, maar prive niet.

    Overigens heb ik niet altijd gelijk, getuige een pluk ING op 6.84
  4. N. Koerts 9 september 2011 18:36
    Een euro dollar koers van 1,365 had ik echt niet meer verwacht. Een week geleden zag de grafiek er nog zo mooi uit. Om nou te zeggen dat europa meer problemen heeft dan de vs vind ik veel te ver gaan. Een week geleden waren er inderdaad signalen om long in de euro te gaan. Dat gaf dhr Erem ook aan. Als hij er een keer naast zit, betekent het niet dat ik hem minder serieus neem, want ik heb hem hoog zitten. Het klopt dat hij nu wat minder reageert, maar ik zou ook niet in mijn beste humeur zijn.

    N. Koerts
  5. [verwijderd] 9 september 2011 20:15
    N. Koerst, ik denk dat Europa meer problemen heeft dan de VS. De VS heeft leiderschap en kan het heft in handen nemen. En dat kan niet van Europa gezegd worden; niemand durft! Ze willen alleen maar praten en hopen dat het probleem vanzelf weggaat en dat gebeurd natuurlijk niet.

    Nee, de VS is erg veel beter aan toe dan Europa. Als de dubbel dip komt, hoeveel werklozen zullen er dan zijn in bijvoorbeeld Spanje? nu: 20%, dan: 40% of 50%. EUROPA is er erg slecht aan toe en ik zou mij wel zorgen gaan maken.
  6. forum rang 6 Koffiezondersuiker 9 september 2011 20:24
    1,3665.
    Als je nú de grafiek leest tov 2 weken terug zal het voorlopig de $ worden die terrein wint tov de euro.

    Europa (mn de rijke euro-landen) zijn erg afhankelijk vd VS. Zonder de VS komen ze al in de problemen.
    De beurskoersen vd VS laten zien dat het daar beter gaat dan in Europa, althans in Nederland.
  7. [verwijderd] 9 september 2011 20:28
    quote:

    N. Koerts schreef op 9 september 2011 18:36:

    Een euro dollar koers van 1,365 had ik echt niet meer verwacht. Een week geleden zag de grafiek er nog zo mooi uit. Om nou te zeggen dat europa meer problemen heeft dan de vs vind ik veel te ver gaan. Een week geleden waren er inderdaad signalen om long in de euro te gaan. Dat gaf dhr Erem ook aan. Als hij er een keer naast zit, betekent het niet dat ik hem minder serieus neem, want ik heb hem hoog zitten. Het klopt dat hij nu wat minder reageert, maar ik zou ook niet in mijn beste humeur zijn.

    N. Koerts
    Erem respecteer ik ontzettend. Goede uileg. Vaak goed in de richting
  8. [verwijderd] 10 september 2011 14:04
    Dank voor de support en ook voor de kritiek. Dat gezegd hebbende, wat N.Koerts zegt is zoals het is. Althans voor het gedeelte waarin hij zegt dat vorige week de wereld er anders uitzag dan de afgelopen vrijdag. Tja, eens te meer een bewijs dat wat ik hier doe geen waarzeggerij is. Dingen veranderen nu eenmaal en wanneer de markten hun beslissingen in hele korte tijd herzien is daar weinig aan te doen. Meestal kan de markt relativeren en zich aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan cijfers of verwachtingen die met een % of 2 a 3 moeten bijgesteld worden. Dingen vallen tegen en vallen mee dat verdisconteren we. Ik ga nu niet zeggen dat de daling door het aftreden van de beste heer Stark komt, maar als ik de kranten lees moet dat de reden zijn. Als en en indien dat zo is, vergt het een aanpassing van de markten van 0 naar 100% in een paar minuten. Das een grote, binaire hap die verteerd moet worden. Om maar te zwijgen over de mogelijke gevolgen op het ECBvlak dat het rumourcircuit daardoor bezighoudt. Zie het als een onverwachte factor. Die zag ik niet aankomen? Nee, natuurlijk niet. Los van het feit of ik er iets mee had kunnen doen. Dat is meer Sassen zijn stiel, die heeft door de gebeurtenissen van de afgelopen week voldoende stof kan ik u verzekeren. NOK, CHF, EUR, USD allemaal hevige bewegingen en dus mogelijk nieuwe verhoudingen. Mijn stiel is TA zoals bekend. Kon ik het vanuit de TA zien aankomen? Er was een down trend gaande die we pas halverwege de week een downtrend op uursbasis konden noemen. Dat afgezet tegen de zijwaarste fase op dagbasis en de uptrend op weeksbasis, zeg ik nee. Daarin kan een multi-time frame trendvolgende TA'er, wat ik dus ben, onmogelijk een aanval voorzien van deze orde op de 1,35.

    Dus alles op een hoop, de geluiden op het forum zijn net de markt, euforie, hoop, angst, dik balen, onzekerheid het hoort er allemaal bij. Ik heb daar ook geen problemen mee, sterker, het feit dat ik bijna als een abstract gegeven wordt besproken is best grappig, doet me denken hoe we in feite over de beleidsmakers en politici spreken. Dan tot slot deze, mijn humeur is niet bepalend of ik mijn werk doe of niet. Dat is net als bij alle andere mensen die hun beroep uitoefenen (hoop ik). Ik moet simpelweg mijn tijd verdelen tussen verschillende bezigheden, en indien gekkenhuis, ja dan kan ik niet klonen. Dus ik kijk echt mee, maar niet onafgebroken de hele dag en elke dag. Ik hoop dat u zich daarin kunt vinden. Prettig weekend verder en tot maandag voor an other day at the office.

    ps. en zie boven mijn post de vrede tussen kemphanen in het heetst van de strijd. :-) Goeie comment Sander die laatste en goed dat wanneer het over de markt gaat Koekie dat de visie dan gemeenschappelijk kan zijn.
  9. forum rang 6 Koffiezondersuiker 11 september 2011 12:50
    Fijn Gokhan datgene wat je noemt in laatste stuk van je post hier.
    Het is niet goed om ruzie te maken.
    Het is ook niet verstandig om uw columns af te zeiken.

    Wat ik echter onbegrijpelijk vind is dat val veel IEX-analisten hier iedere dag een column verschijnt, over: wel of geen aandelen? wel of niet instappen op euro/$ 1,45/Twindicator geeft koopsignaal..

    En een dag later is het weer anders.
    Dit laten de feiten zien (die dan niet aansluiten op het verwachtingspatroon van het/uw column) en dan begrijp ik niet helemaal het nut van zo'n bijdrage, en sterker nog hoe hierop géén geld te verliezen.

    Daarom mij frustratie hierop en misschen ietwat té negatief.

    Dat de Dow eind oktober weer op 12.000 punten staat baseer ik ook op een beetje met een roze bril de Dow-koersgrafiek extrapoleren.

    Het is wél opvallend dat het in de US zó slecht gaat (althans zo word het gebracht) en dat de DOW tov 5 jaar geleden onveranderd staat!
    Dat geeft moed en daarop ook een beetje mijn insteek.

    Misschien dat de 12.00pnt pas in jan. 2012 op de borden staat. Dat kan ook. De klapt van 12.800 pnt naar 11.000 is ook weer grafiektechnisch een eigenlijk té grote klap geweest om snel terug te keren.
    Toch houd ik hoop.
54 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links