Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Sterke Midkappers

TA: Sterke Midkappers

Ook onder de Midkappers zien we sterke technische plaatjes, zoals onder andere bij BESI en FlowTraders.

Vandaag bekijk de AMX, de Nederlandse Midkap-index. Deze index volgt de 'middelgrote' aandelen op onze beurs.

Net als de AEX en de ASCX wist ook de AMX in de afgelopen weken een serie stijgende koersbodems neer te zetten. Dat is doorgaans positief: het geeft aan dat beleggers op een hoger niveau instappen en bijkopen.

Verschillen

De Midkap-index staat nog 5,3% onder zijn topje van begin juni op 805,34. De AEX heeft de recente top 573,46 reeds gebroken. De ASCX moet nog zo'n 8,5% overwinnen om de horde 900,51 (topje van 8 juni) te passeren.

Ook in het herstel tussen de verschillende deelindices zien we verschillen. De AMX steeg ruim 40% vanaf de bodem 543,63, die op 19 maart is neergezet. De ASCX is vanaf de bodem 607,03 op 20 maart  37% opgelopen. De AEX was het sterkst; deze barometer wist vanaf de maartbodem rond 389,60 bijna 47% te herstellen.

Ook de Nederlandse Midkap-index is nog niet door de 200-dagenlijn gebroken, net als de ASCX. Desondanks zijn er een paar technisch sterke Midkappers. In de afgelopen maanden hebben wij speculatieve kortetermijn-koopadviezen gegeven voor onder andere, Arcadis, BasicFit, FlowTraders en WDP (Warehouses De Pauw). Met deze fondsen maken we leuke ritjes.

Sterke aandelen op lange termijn

Ook voor de defensieve langetermijnportefeuilles zitten er sterke aandelen tussen, zoals o.a Corbion en BESI.

Vandaag bekijk ik de Nederlandse Midkap-index voor de korte termijn en BESI voor de lange termijn.

Korte termijn: midkap probeert door te zetten

De AMX-index heeft het lastig. Recent verbeterde de index op de korte termijn, nadat de correctieve fase naar boven werd gebroken. Maar het herstel zet niet goed door.  De Midkap-index laat nog wel hogere bodems zien, waarvan de laatste rond 733,61 (bodem van 29 juni).

Eerdere bodems waren gevormd rond 716,63 (medio juni) en 653 (in mei). Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven weerstand 805,34 (top van 8 juni) noodzakelijk. Eerstvolgende koersdoel ligt rond 875,15 (top van begin maart), daarna rond 989,73 (top van medio februari).

Lange termijn: BESI oogt sterk

Besi ligt er technisch bezien prima bij. Wij hebben BESI begin vorig jaar in de Tostrams defensieve langetermijnportefeuille opgenomen. Ons eerste koersdoel ligt op de top van 30 maart 2018 rond 44,60. Voor een duurzame verbetering is een doorbraak boven deze horde noodzakelijk. Daarna wordt 55 ons volgende opwaartse koersdoel.

Belangrijk is dat steun intact blijft. Deze hebben we recent verhoogd naar 33,84 (bodem van 29 mei), teneinde de stevige winst te beschermen.

 

Lid worden

Wellicht wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuille mutaties en koopsignalen worden dan naar u gemaild. Voor 1 euro (voor de eerste maand) kunt u al kennismaken. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:40 Hoofd-en-schouderformaties op de AEX 23
 2. 16 mei Stress in de markten
 3. 16 mei Draagvlak brokkelt verder af 112

Reacties

193 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 shortlong pingpong 9 juli 2020 08:00
  Weer een groen dagje vandaag? Aex niet meegerekend dan.. uiteraard staat nassi nu al weer licht groen... succes vandaag allemaal en in eigen belang zeg ik.... go go gold, go go silver.

  Las trouwens gisteren een artikel over goud. Velen vinden dit saai en gaan hier niet in. Maar de afgelopen jaren heeft meer gestegen dan de s&p.... dan moet ik gelijk aan govertje goudglans denken
 2. forum rang 6 d' Aandelen ' 9 juli 2020 09:35
  quote:

  BenR schreef op 9 juli 2020 09:24:

  GM Daan,

  Vandaag: steun 12566 weerstand 12817

  [...]
  Bedankt BenR, maar handel op het moment alleen S&P 500 en Nasdaq 100 met af een toe een optie transactie bij De Giro,, overgestapt vanwege hoge margin vereisten.

  Ben (nog) een kleine speler in dit spel.
 3. forum rang 6 d' Aandelen ' 9 juli 2020 10:38
  Geen wonder dat ik er even niets van kon maken, programma werd gisteravond laat plotseling afgesloten en ingebrachte gegevens klopten vanmorgen dus niet.

  Nasdaq 100 en ES'jes bewegen tussen RG+ en RG- en dat duidt op een min of meer zijdelingse handel met voor de NDX tussen de 10606 en 10757 en de S&P 500 tussen de 3237 en de 3103 range.

  Maar het gaat hier om de futures en dat maakt het minder voorspelbaar, pas bij opening om 15:30 uur weet men meer.
193 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links