Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

20 vragen over 2019

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 03 mei Tech vliegt, obligaties zwalken en dan is er ook nog dividend 1
  2. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  3. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 december 2009 11:12
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Corné van Zeijl – Op de kleine banken-strategie is men na een paar jaar weer teruggekomen. Het bleek dat een aantal landen zoals de Verenigde Staten, China en Frankrijk juist een grotere banken-strategie nastreefde. Daardoor delfden de kleine banken het onderspit op de het slagveld van fusies en overnames.

    Is in Amerika al een tijdje gaande, terwijl ze zeggen dat ze kleinere banken willen, zijn banken in problemen ondergebracht bij hun grote broeders. bank of America zou met haar cash positie de gehele NL financiele tak een paar keer kunnen overnemen om maar wat te noemen :)
  2. liebregts301 30 december 2009 14:01
    Meer vrijblijvende voorspellingen:
    2010-2011 beperkte bullmarkt met AEX naar 500 en Dow naar 13000 (dollar op 1,75 en goud op 1500 na even de 3500 aangetipt te hebben in 2010), 2013-2014 zeer flauwe en stille markt met AEX rond 180 en Dow rond 4500 (dollar op 1,15 en goud op 1200), daarna opleving en begin nieuwe meerjarige bullmarkt met als voornaamste opdrijver de zonnecelsector. Eind 2019 AEX op 800 en Dow op 18000 (na een crash in oktober 2019 waarbij de koersen met meer dan 30% dalen in een week), dollar op 1,20 en goud op 800) en wij tien jaar en een dag ouder in leeftijd maar misschien wel vijftig jaar ouder in grijze haren.
    De rente blijft tot 2013-2014 laag maar begint dan te stijgen naar een niveau van circa 7-9 % tienjaars. Tot 2013 is er deflatiedreiging en af en toe even daadwerkelijk een beetje deflatie. De inflatie loopt dan tot 2015 sterk op (6 %) maar zakt dan plotseling weer geheel weg naar 1 - 2 % in 2019. De jackpot van de staatsloterij is inmiddels de 150 miljoen gepasseerd in een nieuw klassenloterijsysteem met een jaarlijkse eindtrekking op oudjaar. De postcodeloterij is teruggevallen qua aantal deelnemers en blijft steken op ongeveer 40 miljoen. De lotto zit er een beetje tussenin met maximaal 75 miljoen, maar is nooit verder gekomen dan 18,5 miljoen (december 2016). Krasloten lijden een schrijnend bestaan, evenals kermisexploitanten. Helaas heb ik geen van deze jackpotten gewonnen en zegt de kermis me ook niet zoveel meer. De paling kost inmiddels 120 euro per kilo, dus daar kun je ook maar beter voor thuis blijven. Voor 2036 wordt een gigantische botsing met een komeet voorspeld, dus haal je pensioenplannen nog maar eens uit de kast.
    O ja, de eindtrekking van de lotto in 2019: 4-17-28-33-36-42, jackpotkleur paars en steunletter G.
    Och, we zien wel.
    Veel plezier in de komende tien jaar!!!
  3. Humans R underrated 30 december 2009 14:46
    1. BRIC was in 2009 heel hip. Tien jaar later weten we wel beter. Wat deden we eigenlijk fout?
    Victor Petri - Na het barsten van de bubbel in 2010 en 2011 is het gelukkig nog goed gekomen. De BRIC landen hebben mooie rendementen laten zien.
    2. Wat is de mooiste quote op de Wikipedia-pagina van Ben Bernanke in 2019?
    Victor Petri – "Recessions are intrinsic to capitalistic growth, lowering interest rates only postpones and never solves them."
    3. In 2009 was er alleen de IPO van Delta Lloyd en wat kleintjes uit de biotech en life sciences-industrie. Waar verkeken we ons het meest op?
    Victor Petri – Dat er geen betere tijd is om te beginnen dan de lente. Zeker beter dan aan het begin van de winter zoals men in 1999 deed.
    4. Banken moeten kleiner is nu de straatwijsheid. Hoe klein zijn ze in 2019?
    Victor Petri – Groter dan nu, en de kapitaalstromen die ze beheren zijn veel groter, alhoewel de marges voor de banken veel kleiner zijn.
    5. Wat is er over van de bonuscultuur in 2019?
    Victor Petri – Bonussen mogen weer, maar de fiscus houdt ook zijn hand dwingender op wanneer het feest is.
    6. Opkomende markten zijn opgekomen, de Verenigde Staten hebben zich uit de crisis geïnflateerd. Maar wat is er van Europa en de erfenis van Jean Claude Trichet geworden?
    Victor Petri – Europa exporteert levensstijl, wereldwijd is de europese mode, keuken en design populair. Ook functioneert het als openlucht museum van de wereld, terwijl het leven en de economische groei rustig voortkabbelt.
    7. Herinnert u zich Al Gore nog? Welke ontwikkeling heeft de CO2-problematiek gezien? Welke sectoren/fondsen/bedrijven zijn ermee groot geworden.
    Victor Petri – Vanaf 2011 begint de temperatuur weer enorm op te lopen, vanaf 2014 worden structureel alle temperatuur records gebroken. Bij de CO2-problematiek verschuift de aanpak langzaam van voorkomen van CO2 uitstoot naar symptoom bestrijding wat veel kosteneffectiever blijkt te zijn. Het grootste bedrijf ter wereld is een Chinees zonneenergie bedrijf geworden.
    8. Tom Tom was ooit een baken van Hollandse innovativiteit. Wat is er van de maker van navigatieapparatuur geworden? Waar ging het fout?
    Victor Petri – Failliet in 2011. Concurrentie is moordend en iedere concurrent kan alles goedkoper dan wat TomTom doet. Overname was overbodig, technologische vooruitgang in satelliet gebruik en real time data streams maken dat niet de moeite waard. In 2019 doet 1 enkel apparaat wat in onze broekzak past al onze digitale behoeften vervullen, van gps navigatie tot bioscoopervaring film kijken.
    9. Never sell Shell. Wat heeft Royal Dutch Shell (RDS) ons tussen 2009 en 2019 opgeleverd, behalve een mooi jaarlijks dividend?
    Victor Petri – De olieprijs die constant net onder de 100 euro staat, levert mooie rendementen op voor Shell, ook al gebruikt de wereld elk jaar minder olie.
    10. The Way of the Dinosaur. Welke grote industrieën bleken too big to survive – of beter: te log om op tijd te veranderen. Behalve de oude autoindustrie, natuurlijk.
    Victor Petri – De muziekindustrie legt het lootje. In een andere categorie sluiten winkels en supermarkten massaal en laten ketens alleen nog enkele show winkels staan, omdat de consument meer en meer via internet besteld.
    11. 'VOC-mentaliteit', het motto van ex-president van Europa, Jan-Peter Balkenende. Maar hoe Nederlands is de AEX nog in 2019? Welke écht Hollandse bedrijven vinden we in de AEX?
    Victor Petri – Arcadis, Grontmij, Fugro, Boskalis, Shell, Unilever, Crucell, Heineken, Ahold, Philips, Aalberts, Vopak, Imtech
    12. Wat is er van al die vermogensbeheerders geworden die er in crisistijden maar niet in slagen kapitaal te behouden? Is er een nieuw beheermodel ontstaan in 2019 – een succesvol model bij voorkeur.
    Victor Petri – Nee, de afweging grotere rendementen, met grotere risico's is een die altijd per definitie blijft bestaan, er zullen altijd vermogensbeheerders zijn die dat tot hun speelterein verkiezen.
    13. Betalen voor transacties op de beurs, we deden het vroeger écht. Wie heeft gratis beleggen mogelijk gemaakt en hoe?
    Victor Petri – De internetbank. Vreemd dat een paar aandelen kopen, duurder was dan naar London vliegen in die tijd.
    14. 2009 was het jaar van spanningen en dus van goud. De 1000-dollargrens werd doorbroken. Was dat pas het begin?
    Victor Petri – Nee, de goudprijs is totaal in elkaar gezakt, het blijkt redelijk vervangbaar in allerlei toepassingen, bovendien heel makkelijk vervalsbaar dmv het element Tungsten.
    15. Het onontdekte continent werd als voorraadkamer en grondleverancier ontdekt door de Chinezen. Hoe staat Afrika er in 2019 voor?
    Victor Petri – Afrika is de grootste groeier van het decennium, mede dankzij de investeringen van de Chinezen. De groeipercentages van 5% van het continent voor 2010, verdubbelen en houden aan.
    16. Welke vorm hebben hedgefunds in 2019 aangenomen (nadat de toezichthouders er jarenlang bovenop gezeten hebben)?
    Victor Petri – Het geloof in Hedgefunds is verdwenen, Warren Buffet had gelijk met zijn "Long Bet", men kan beter gedegen aandelen of indextrackers hebben is de tendens.
    17. Agricultuur in alle geuren en smaken. Van sojaplantages tot genetisch gemanipuleerd eten. Het voedselprobleem moest getackeld worden. Hoe hebben we dat gedaan in de periode 2009-2019?
    Victor Petri – Genetische manipulatie is eindelijk geaccepteerd na periodes van grote droogte. Insecten, droogte en ziektes zijn afwezig en oogsten zijn prima. Rusland is de graanschuur van de wereld geworden.
    18. Wat is de mooiste quote op de Wikipedia-pagina van Barack Obama in 2019?
    Victor Petri – "America, we have come so far.  We have seen so much.  But there is so much more to do.  So tonight, let us ask ourselves – if our children should live to see the next century; if my daughters should be so lucky to live as long as Ann Nixon Cooper, what change will they see?  What progress will we have made? "
    19. Krijtstrepen, das war Einmal. Hoe ziet de succesvolle belegger er in 2019 uit?
    Victor Petri – Met een meerderheid van een bevolking die belegt, en een AEX die door het dak gaat, zijn de looks zo divers als de bevolking zelf is.
    20. En op welk niveau staan AEX en de Dow Jones in 2019?
    Victor Petri – De AEX staat op 800 punten, de Dow of 30000.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links