Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Pharming, Heijmans en Beter Bed

Liveblog: Pharming, Heijmans en Beter Bed

Update 16:50 uur: BlackRock ziet geen black hole

Aldus de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

 


Update 16:15 uur: Bella Italia

Waar is het eten lekkerder, zijn de vrouwen mooier en is zoveel natuurschoon, schitterende steden en kunst? Ja, Italië heeft geen regering meer. Het gemiddelde is ongeveer één kabinet per jaar sinds WO II. Intussen stroomt de Po gewoon door en druipt de espresso weer honingzacht uit de buitensporige designmachines. What's next?

 


Update 16:00 uur: Pharming

Er stond net €1,20 op het bord, dat is de hoogste stand dit jaar. Pharming is deze maand aan een mooi ritje bezig van ongeveer €1 af. Juli was al helemaal geweldig. Vandaar dat ik bij Royce Tostrams op de thee ga. Next stop €1,34 zegt hij, als hij zijn kaakje in de grafiek doopt. Dat is de top van precies een jaar geleden.

 


Update 15:45: Uitstroom dus. Eén keer raden

Ik krijg er altijd veel kritiek op als ik er over begin, maar dit is ook een van de redenen waarom ik graag op de dip (-10%) AEX of MSCI World trackers bij koop (voor de lange termijn). Omdat ik intussen wel weet dat de kudde er juist uit gaat als de boel daalt en terug koopt op hogere niveaus.

Dit gaat echt al tien jaar zo. Totdat de dag komt dat het niet meer zo gaat - en die komt zeker een keer - maar dat zie ik dan wel weer. Intussen baal ik dat ik die AEX 528,68 van vorige week heb gemist. Ik had een order liggen op 529, maar helaas: mijn AEX ETF kwam niet onder 530. Slecht getracked :-(  

 


Update 15:10: Van Slecht naar Beter Bed

Zo maar even +11% vandaag. Oh, +12,8% alweer, als ik dit regeltje net hebt getikt. Het is bal bij Beter Bed. Op en rond bodems en bodemvorming is meestal het meeste koerdsgeweld en valt het meeste geld te verdienen, of te verliezen. Er is sinds de cijfers al een tijdje geen echt nieuws geweest op en rond Beter Bed.

Vandaag is er ook geen nieuws, de laatste headlines in Reuters zijn zelfs alweer van 2 augustus. Dat mag de koerspret niet drukken. Of de bodem der bodems is gezet weten we pas achteraf, maar de stieren gokken van ja? Betreden op eigen risico. 

 


Update 14:40: Barron's zegt Shell

U zou er bijna contrair van worden? Dividendaandelen, dividendaandelen en nog eens dividendaandelen, is wat de klok slaat bij de banken en in media. Renteverhaal, simpel. Olies yieldt nu 6,8%. Verhogingen zijn er even niet bij, maar het concern koopt van iedere cent die overblijft uit de vrije kasstroom aandelen in. 

Alle banken? Nee, Barclays zet Shell op euqal weight van over weight. 

 


Update 14:30: Pre-market Wall Street We hebben weer een Amsterdams rijtjeshuis

Home Depot heeft Q2's en verlaagt de outlook vooral door de tarieventoesten VS-China. En de koers? Kijk aan, +2,7% op best aardig volume voor voobeursbegrippen. Kohl's is ook door en heeft meevallende cijfers: +5%.

 


Update 12:00: We hebben weer een Amsterdams rijtjeshuis

Snel nog even voor de lunch, want anders verslikt u zich in uw broodje bal met dubbele mayo, of die met humus en frisse quinoa salade. Vorige week was er #ophef #schande en #verbazing over een Mokums rijtjeshuis van €1,5 miljoen. Vandaag klokken we €2 miljoen. Toegegeven, lekker ruim. Dat wel. 

 


Update 10:30: Advies Aegon, Boskalis en AF-KLM

De koersuitslagen van zowel de verzekeraar als de carrier vallen mij tegen, omdat het advies van grote grootbanken is. Nu wist de BOKA van Münchhausen zich eindelijk een beetje zelfs uit het moeras omhoog te trekken en dan is er Kepler Cheuvreux tussen de schuifdeuren. Het bijft niet onopgemerkt.

 • Aegon: naar €4,80 van €4,40 - Morgan Stanley
 • Air France-KLM: naar buy van neutral en naar €14 van €10 - Citigroup
 • Boskalis: naar €20 van €30 - Kepler Cheuvreux

 


Update 10:15: IMCD, wie durft?

Na zeven dalingsdagen op rij - waaronder die -15,1% op Q2's - melden zich de eerste mesopvangers bij IMCD. Het is nog wel op bescheiden volume. Ik zeg mesopvangers en niet koopjesjagers. Ondanks dat de verwachtingen voor het eerst afkomen sinds IMCD beursgenoteerd is, kan ik er zelf geen aanbieding van maken.

Want een cyclical met inderdaad groeivertraging en zwakke outlook tegen bijna twintig keer de verwachte winst vind ik duur, ondanks de kwaliteit van het aandeel. Zelfs dit is een hachelijke constatering, want ondanks de fraaie prestaties tot nu toe, is er nog geen jarenlang trackrecord.

 


Update 10:00: Spanning en sensatie Heijmans

Morgen voorbeurs Q2-cijfers en Heijmans staat sinds donderdagmiddag, toen de brede markt draaide, in vuur en vlam. Voor de snelle beslissers: wie weet zijn het mooie cijfers en u kan het fonds nu nog voor zes keer de verwachte winst krijgen. Het risico is toch tegenvallers en mogelijk een outlook vol uitdagende omstandigheden.

 


Update 09:40: Leve de beurshumor!

Zonder humor en zelfspot geen rendement, is mijn eigen beurswijsheid. Ga er goed voor zitten en riemen vast. Als u een paar uur over hebt vandaag, klik. U krijgt geen spijt. Komt u tijd te kort vandaag: niet doen. U krijgt spijt.

Wat een heerlijk draadje, u lacht u helemaal slap. Deze vaak regelmatig terug en vind ik zelf ook vrij heerschend:

Het kan niet op vandaag:

 


Update 09:10: Avantium weer in defantium

Een goede belegging loopt eerst tegen u in, is een magistrale beurswijsheid - ook als ie niet uit komt - van Corné van Zeijl. Vraagje Corné: hoe lang mag dat duren? Ik vraag dit niet voor mezelf, maar voor Avantium. Auw, dat doet lokaal -7,5% op Q2. Wat een drama dit... 

Alleen op IEX, want wij houden ook de kleine aandelen bij:

 


Update 09:00: Online haalt retail in

Let wel, Amerikaanse cijfers, maar de trends zijn hier ongetwijfeld hetzelfde. Wat Edwin zegt, want die stormachtige groei van online weten we intussen wel.

 


Update 09:00: De banken maar weer eens

Zo, die zit. Nee, zitten zelfs. Heerlijk stukje inderdaad. Het was mij ook al opgevallen, het werk van justitie wordt bij de banken over de slagboom gegooid. En die vinden dat heel normaal.

Ik bedoel maar, here we go. En de plaatselijke officier van justitie staat bij wijze van in de skybox te juichen.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Er is weer de bekende 2022-kolder voorbeurs en wat een risicobereidheid 4
 2. 16 aug Hóógrisico, Warren Buffett zet alles op Apple en... do try this at home! 23
 3. 16 aug Vlakke koersen voorbeurs, Philips-CEO weg en de gekste dingen gebeuren 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Peter50 20 augustus 2019 11:11
  IMCD...waarom door middel van knip- en plakwerk opnieuw uw persoonlijke mening omtrent dit aandeel weergegeven? We weten nu wel dat het aandeel als duur gezien wordt, maar geldt dat niet voor veel meer aandelen? Zelfs van bedrijven waar geen winst wordt gemaakt. Als je hierover dan toch iets wilt schrijven zet dan de aspecten van de verschillende 'dure' aandelen tegenover elkaar en geef dan een inhoudelijke mening.
 2. forum rang 7 ffff 20 augustus 2019 12:03
  We komen tenslotte net, in een paar weken tijd, van een nieuwe top op AEX 586,32 af en hebben net een nieuwe (eerste?), lagere stand sinds maart neergezet op 528,68, …….

  Nu kan ik eventjes niet volgen! Zijn dit intra-day cijfers? Dat moet haast wel want in mijn administratie heb ik iets minder uitgesproken cijfers van 582 en 534. Ik wist niet dat AEX al zo hoog geweest is.

  Arend Jan,
  Bovenstaande vraag postte ik gisteren, maar de artikelen volgen elkaar zo snel op dat je mijn vraag waarschijnlijk niet gelezen hebt. Met een AEX van inmiddels 549 is het "herstel" dus ondertussen al voor een derde gemaakt...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links