Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eerste koopjesjagers op aandelenbeurzen

TA: Eerste koopjesjagers op aandelenbeurzen

Hoewel  technisch van echte bodemvorming op aandelenbeurzen nog geen sprake  is, zien we beperkte tussentijdse oplevingen, gedragen door koopjesjagers en bodemvissers.

De Verenigde Staten en China zijn er nog niet in geslaagd hun onderlinge handelsconflict te beslechten en lijken nog altijd lijnrecht tegenover elkaar te staan. Technisch zien we op Wall Street dan ook nog steeds een negatief marktbeeld.

Nog geen duidelijke bodemvorming

Overigens worden in beperkte mate koopjesjagers en bodemvissers in de markt gelokt door de gedaalde koersen, na de recente uitlatingen van de Chinese centrale bank.

We zien dit terug in een beperkt herstel op Wall Street, maar van duidelijke bodemvorming is technisch nog niets te zien.

Gaps

Opvallend ziin de gaps die in de afgelopen dagen op de korte termijn grafieken zijn achtergelaten. En gap ontstaat als de hoogste koers op een bepaalde beursdag ruim onder de laagste intradaykoers van de voorgaande dag wordt gevormd.

In het gebied van de gap zijn dan geen koersen tot stand gekomen. Een gap geeft doorgaans aan dat er sprake is van dynamische marktomstandigheden.

Een gap in een neerwaartse trend signaleert vaak forse verkoopdruk. Het gebied van de gap vertegenwoordigt vaak stevige tussentijdse weerstand. De eerste gap op de AEX ligt tussen 548,46 en 553,04.

Nederlandse beurs zet steun 538,70 onder druk

De AEX-index breekt nipt onder de steun van 538,70 punten (de bodem van 25 maart). Verdere koersdalingen mogen niet meer uitgesloten worden, indien deze steun sneuvelt. Dan ligt rond 529,72 punten het eerstvolgende neerwaartse koersdoel.

De weerstand van de AEX-index ligt rond 586,32 punten (de top van 25 juli). De gaps (koersgaten binnen de rode cirkels) op de grafiek geven aan dat er sprake is van flinke verkoopdruk.

Deze gaps geven bovendien aan waar zich de eerste weerstand bevindt. Bij een opleving zal de AEX dus tussen 548,46 en 553,04 op aanbod stuiten. In dit gebied ligt de eerste gap, afgebakend door de onderste rode cirkel.


Wall Street maakt nog geen bodem

De S&P500 index is verzwakt, nadat zowel de stijgende trend als de laatste bodem naar onderen is gebroken. Er is ruimte voor een diepere correctie richting de steun van 2.722,27 punten (de bodem van 8 maart).

Weerstand is gevormd op 3.027,98 punten (de top van 26 juli).

De gap op de grafiek geeft aan dat er sprake is van zeer dynamische marktomstandigheden. Dit geeft de neerwaartse trend extra kracht. Het is niet onwaarschijnlijk dat een eventueel tussentijds herstel zal stranden in het gebied van de gap.


Technische plaatje Nasdaq Composite index verpietert

De Amerikaanse technologiebeurs, de Nasdaq Composite index, is verzwakt. De doorbraak onder de oude steun maakt naar onderen ruimte vrij voor een verdere koersdaling richting de steun van 7.225,14 punten (de bodem van 8 februari).

Weerstand is gevormd op 8.339,64 (top van 26 juli). De gap (koersgat binnen de rode cirkel) geeft aan dat de daling met stevige verkoopdruk gepaard gaat.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Reacties

187 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 augustus 2019 08:32
    quote:

    Ben Veulkaap schreef op 7 augustus 2019 08:03:

    dat de koopjesjagers een hoop ammunitie bij zich hebben!
    Betalen doe je met een card of telefoon, dus geld hebben hoeft niet.
    Daarna laat je het thuis afleveren, dus meesjouwen hoeft niet.
    Je bestelt een Uber, dus zelf rijden hoeft niet.
    De rente blijft eeuwig op nul, dus terug betalen hoeft niet.
    De centrale banken zullen je voor altijd blijven steunen, dus nadenken hoeft ook niet.
  2. Diminhu 7 augustus 2019 09:29
    sowieso, ik zie de aex eind dit jaar ergens tussen 450 en 500 eindigen. Nog te vroeg om precieser te zijn. Nu na deze daling van585 naar 537 (slot) kan er toch wel een klein herstelletje zijn tot 543 a 548 a 553 maximum. Daar kan je weer met de ogen toe short denk ik. Elke Up zal nu verkocht worden. Net zoals in de eerste 6 maanden elke down gekocht werd. Maar nu is er toch wel heel veel af op KT, dus technisch herstel komende dagen mss wel aan de orde. Go with the flow!
187 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links