Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Klein, groter, grootst

TA: Klein, groter, grootst

Gebrek aan richtinggevend nieuws zorgt ervoor dat de beurs flinke uitslgaen laat zien zonder duidelijke richting. Nu het cijferseizoen zo goed als voorbij is, is de herstelfase stilgevallen en laten de meeste beurzen een meer neutraal koersverloop zien.

Ook op economisch en politiek vlak is het wat rustiger met nieuwsberichten waardoor beleggers even de kat uit de boom lijken te kijken. Dat de beurzen ondanks een nieuws-vacuum goed blijven liggen, is uiteraard een goed teken.

AEX index

De Nederlandse beurs maakt even pas op de plaats. Nadat de weerstand van de top van oktober werd bereikt, is de index wat gaan corrigeren, maar van een serieuze terugval is nog zeker geen sprake.

Hoewel de stijgende fase langzaam lijkt te worden afgebroken, zal het technische beeld pas echt schade oplopen wanneer steun 529,72 neerwaarts wordt gebroken.


Lange termijn

Rond de laatste koersbodem ligt momenteel ook het 200-daags gemiddelde dat voor steun zal kunnen zorgen. Zolang de index hierboven blijft, handhaaf ik mijn gematigd positieve visie en verwacht ik binnenkort een nieuwe aanval op weerstand 554,34.

Pas wanneer deze weerstand duidelijk wordt gebroken, kan het herstel worden voortgezet richting het hoogtepunt van de afgelopen jaren rond 576,90.


Euro Stoxx 50 index

De Nederlandse beurs is uiteraard maar relatief klein. Een beter beeld van het aandelenlandschap krijgen we van de Euro Stoxx 50 index.

Het Europese beursgemiddelde, de Euro Stoxx 50 index, ligt er technisch bezien ook niet verkeerd bij. De index is door het sterke herstel teruggekeerd boven de koersbodems van 2018 waarmee de eerdere neerwaartse doorbraak is geneutraliseerd.

De index beweegt ook weer boven haar 200-daags gemiddelde wat langzaam weer omhoog krult. De contouren van een opgaande trend worden dus weer zichtbaar.

Wanneer de index een hogere koersbodem weet te vormen boven haar 200-dagenlijn, kan de herstelfase worden voortgezet richting hogere koersniveaus. Volgende koersdoel ligt dan rond 3.536 punten.


MSCI World index

Als we nog wat verder uitzoomen buiten Europa, komen we uit op de MSCI World Index.

Ook het wereldwijde beursgemiddelde laat een soortgelijk koersverloop als het Europese beursgemiddelde zien. De MSCI World Index, die het gemiddelde verloop weergeeft van de aandelenbeurzen in 23 verschillende (ontwikkelde) landen, is sinds eind 2018 sterk hersteld.

De index, die noteert in dollars, heeft de correctieve fase van de laatste maanden van 2018 verlaten en noteert weer boven de oude bodems van het afgelopen jaar.

De laatste maanden worden weer hogere toppen en bodems gevormd, wat duidt op aantrekkende vraag. In de laatste (kleine) correctie is de index opgevangen door het 200-daags gemiddelde. Vanaf dit niveau is een stijging richting de weerstand rond 2.200 ingezet.


Ik kan niets anders dan concluderen dat de aandelenmarkten er wereldwijd per saldo redelijk goed bij liggen en er nog steeds opwaarts gekeken mag worden.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Gerelateerd

Reacties

278 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 maart 2019 09:17
    quote:

    'd Aandelen schreef op 28 maart 2019 09:14:

    Goedemorgen,

    eerst maar eens het eerste half uur afwachten wat de bedoeling is vandaag,rust kan ons redden.
    De bedoeling is rood.
    Gisteren de banken nog ff nep omhoog door Mario. Dat verdampt vandaag weer. Nikkei vannacht-1.6%. Brexit. Tech onder druk dus ASML gaat ons niet redden. Olie teveel dus Shell ook niet.
  2. forum rang 6 Newg77 28 maart 2019 09:19
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 28 maart 2019 09:00:

    echt naairj dit, meteen bij opening stoplos ophalen in eur/usd, gewoon lichterij stond gewoon groen.
    Ben ik al mee gestopt. Zolang de Brexitsoap speelt pas long gaan als dit voorbij is.
    Gisteren www.eurobench.com/Beursnieuws/ANP-270... helpt ook niet om long te gaan.
278 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links