Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lightning Philips Lighting

Lightning Philips Lighting

 

Op het eerste oog zijn er vandaag absurde KW2-cijfers van Philips Lighting met louter double digits. Niet echt een verrassing, want met het losweken van het bedrijf van moeder Philips en de beursgang staat de boel even helemaal op z'n kop daar. Onderliggend zijn de resultaten goed, volgens de analisten.

 

 

Light, camera's, action, Philips Grease Lighting of gewoon Philips Disco Lighting, de koers is een felle spot op een duf Damrak. Ruim +5% nu, na een vlakke opening nog wel. Wat bakt het fonds er eigenlijk van sinds de beursgang? Dan ziet u hoe belangrijk het voor een aandeel is om in een index te zitten.

 

 

Dan is een fonds in beeld, dan valt het op. Iets wat bijvoorbeeld Galapagos goed heeft begrepen. Nu zijn er in de afgelopen maanden verschillende fondsen naar het Damrak gekomen en misschien is het leuk om eens te kijken wat ze er van bakken. Niet om conclusies te trekken, maar gewoon nieuwsgierigheid.

Hoewel? Het verwijt luidde dit voorjaar - snel nog even cashen - dat veel van de nieuwelingen nog even gauw naar de beurs gingen, om Brexit voor te zijn. Laten we maar gaan kijken.

ASR

Auw, niet best. Logisch natuurlijk, ASR daalt met alle andere verzekeraars mee. Niettemin werd het volgens alles en iedereen zeker niet te duur naar de beurs gebracht. Rentes en Brexit, het is dit jaar deze sector allemaal te veel. Complimenten minfin Jeroen Dijsselbloem, goed getimed die beursgang :-) .

 

 

Coca-Cola European Partners

De grootste van het stel en een potentiële AEX-kandidaat. Coca-Cola European Partners is nieuw in Amsterdam, maar in andere samenstelling al veel langer genoteerd. Toch had het gezien het defensieve karakter van het fonds beter moeten doen?

 

 

Basic-Fit

Het fitnessbedrijf gold als duur bij de beursgang en moest terug. Een kopende topman kan niet voorkomen dat het fonds het nog niet goed doet.

 

 

Sif

Kijk eens aan hoe mooi die twee lijntjes elkaar kussen! Sif is cylisch, dat ziet u meteen. Afgerond: outperformance als de AEX stijgt, underperformance als ze daalt.

 

 

ForFamers

Dit valt tegen voor een in principe ook wat defensief aandeel? Brexit of wat dan ook of niet, vee moet eten, tenslotte.

 

 

Concluderend: nee, de nieuwelingen zorgen nog niet voor spectaculaire prestaties. Eigenlijk doet alleen Philips Lighting dankzij de goed ontvangen KW2-cijfers alleen beter dan de AEX. Dit is integenstelling tot vorig jaar, toen de toenmalige nieuwelingen het juist beter deden dan de index. Valt ook geen peil op te trekken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links