Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX.nl Dageraad: Uitgevers

Amerika beleefde in de laatste uren van vrijdag nog een aardig volatiele sessie, waarbij de index eerst sterk neerwaarts dook om vervolgens in het laatste half uurtje weer te herstellen. Per saldo eindigden de belangrijke indices ruim in de min, maar de verliezen ten opzichte van het Amsterdamse slot vielen uiteindelijk mee, zodat de indicaties er min of meer neutraal bijliggen.

Azië is de week positief van start gegaan. Vandaag staan de bedrijfsresultaten wederom centraal. In Nederland is het wachten op cijfers van ASMI en Laurus, terwijl elders in Europa de aandacht uitgaat naar omzet- en winstcijfers van onder andere Casino, Nestlé en Volvo.

Qua macronieuws lijkt het een rustige dag te worden. De Topperrrrr van de dag zal waarschijnlijk de Duitse Ifo zijn, dat om 10 uur gepubliceerd wordt - een belangrijke Duitse leading indicator.

Uitgeversoorlog
Aan de andere kant is het al weer enige tijd geleden dat de publicatie van het cijfer de markt in beweging heeft gezet. Om vier uur wordt verder nog het cijfer van de bestaande Amerikaanse huizenverkopen gepubliceerd, maar ook dat is niet echt een market mover. Imtech maakt vanmorgen bekend dat het een Spaans bedrijf Mavisa overneemt.

Er wordt meegedeeld dat de prijs vijf keer EBIT van 2004 bedraagt, maar het persbericht laat verder in het midden hoe hoog de EBIT in 2004 precies was. Ook is er wat nieuws rond de uitgevers. Volgens de Sunday Times is Reed Elsevier van plan een bod van 250 miljoen euro uit te brengen op MediMedia.

Volgens het krantenartikel zou ook Wolters Kluwer geïnteresseerd zijn, dus wellicht staat ons weer een nieuwe overnameoorlog te wachten. Verder bevestigt VNU dat het begin maart ‘bezoek’ heeft gehad van de Europese Commissie, naar aanleiding van een klacht van concurrent IRI over de manier waarop de prijsstelling van VNU’s ACNielsen tot stand komt.

Tot slot gaan de volgende bedrijven vandaag ex-dividend:

  • Aegon (21 cent, -2,1%)
  • Aalberts (70 cent, -1,8%)
  • Akzo Nobel (90 cent, -2,1%)
  • Accell (72 cent, -3,7%)
  • Rodamco Europe (1 euro 90, -3,2%)
  • Binck (5 cent, -1,4%)

    Slotstanden AEX-fondsen VS

    Lukas Daalder – Vooruitblik: Druk en nerveus
    Klik hier voor de IEX.nl Agenda
    Klik hier om te reageren en te discussiëren

    De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. Zij nemen geen enkele positie in. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl.

  • De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Redactie IEX

    Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

    Meer over Redactie IEX

    Recente artikelen van Redactie IEX

    1. 20 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
    2. 17 mei Martine Hafkamp: "Deze twee aandelen hebben wij voor onze klanten gekocht" 3
    3. 10 mei Ego's op de beurs: "Beleggen lijkt iets rationeels, maar dat is het niet" 5

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links