Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste-coaches: Guy Boscart

Slimste-coaches: Guy Boscart

Over een paar weken klinkt de openingsbel voor het spannendste beleggingsspel van Nederland, De Slimste Belegger 2015.

Een spel waarmee mooie prijzen (hoofdprijs: 5000 euro) te winnen zijn, maar – en dat is minstens zo belangrijk – ook een spel dat u kan helpen om een betere en slimmere belegger te worden. Om daarvoor te zorgen heeft De Slimste Belegger de hulp ingeroepen van vijf gerenommeerde beleggers, die gedurende het spel als beleggingscoach gaan optreden.

Iedere speler kan ervoor kiezen om bij één van deze vijf coaches in het team te komen. Uiteraard kunt u tijdens het spel volgen wat de coaches zelf doen, en ze geven in online seminars gratis masterclasses aan de deelnemers.

Introducing: Guy Boscart

Wie zijn die coaches? We stellen ze de komende tijd één voor één aan u voor. Vandaag richten we het spotlicht op Guy Boscart, oprichter en gangmaker van beleggingsplatform US Markets.

Je bent al lang een bekende naam in de beleggingswereld. Wanneer ben je begonnen met US Markets?

“In 1997. Eerst met een nieuwsbrief, maar dat breidde zich al snel uit met een website en andere diensten. Eerst was het nog volledig gericht op Amerika, vandaar de naam, maar al kort nadat ik was begonnen werd duidelijk dat beleggers vooral gericht zijn op hun thuismarkt. Dus ik ben al snel ertoe overgegaan om ook de AEX, DAX en dergelijke in mijn systemen op te nemen. Ik heb wel altijd de naam USMarkets aangehouden. En dat verandert ook niet meer, mensen zijn er inmiddels aan gewend.”

Wat zijn op dit moment de populairste onderdelen van US Markets?

“Ik stuur iedere morgen een update met signalen naar mijn abonnees. Drie abonneeservices verzorg ik zelf, twee komen van anderen, hoewel ik daar zelf nog wel tussen zit. De populairste signaaldienst is op dit moment die op de AEX, met gebruik van Boosters. Met die instrumenten beleg je zodanig dat ieder punt op de AEX goed is voor ongeveer 100 euro winst of verlies.”

Hoe kunnen we jouw strategie omschrijven? Technisch?

“Nee, niet louter technisch. Ik kijk wel naar de grafiek, maar mijn strategie is gebaseerd op een mix van grafieken en timing. Ik ga ook af op het marktgevoel dat ik in de loop der jaren heb ontwikkeld.”

Kun je al iets zeggen over de strategie die je in De Slimste Belegger gaat hanteren?

“Zo’n spel is leuk, omdat je dingen kan doen die je in het echt waarschijnlijk niet zou doen. Het is flirten zonder daadwerkelijk vreemdgaan, zal ik maar zeggen. Als ik in het echt een ton te beleggen had, dan zou ik die niet volledig in turbo’s of boosters steken. Dan zou ik driekwart wegzetten voor de lange termijn en met hooguit 25.000 euro gaan spelen.”

“Het is vooral belangrijk om een vast handelspatroon te hebben en donders goed op te letten. Je moet niet de fout maken om te gaan verdubbelen als je een keer goed hebt gezeten. Zelf begin ik iedere eerste dag van de maand weer opnieuw met hetzelfde bedrag, ongeacht of ik daarvoor gewonnen of verloren heb.”

“Ik zal gaan spelen in 10 à 12 onderliggende waarden. In ieder geval AEX, DAX, Dow en S&P500. Maar ook in Brent, eurodollar, goud of volatiele aandelen. Ik doe niet aan AEX-aandelen, ik geef de voorkeur aan mandjes. Het maakt niet echt uit wat daar precies in zit, zolang je het gedrag van de index maar begrijpt.”

Heb je nu al tips voor de mensen die jou gaan volgen?

“Ik denk dat ik twee lessen zou willen meegeven. Eén is: handel snel. Het is een kort spel, van vier weken. Als je de bedragen waar ik zelf mee werk te groot vindt, kun je ook met kleinere posities werken, zodat je minder risico per trade loopt.”

“Les twee: als je een grote beweging denkt te zien aankomen, probeer dan een pakket te handelen. Bewegingen op de markt hangen altijd samen. Aandelenbewegingen hangen samen met bewegingen in de dollar, olie, goud. Probeer dus op meerdere fronten van diezelfde beweging te profiteren.”

Meespelen met de Slimste Belegger 2015? Meld u nu alvast aan en kies uw eigen beleggingscoach!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. kwast-c 7 oktober 2015 10:50
    quote:

    kwast-c schreef op 9 september 2015 10:38:

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]

    @ IEX

    Mijnheer Guy Boscart huilie huilie gedaan bij de redactie ?!
    Zielig hoor, wel mogen opgeven over zijn verdienste maar geen kritiek mogen geven als er niets van klopt! Redactie doet nu net als GB op zijn Box, iedereen die kritiek op GB heeft wordt van het forum cq Box gegooid !!

    Ik zie net dat hij zwaar in de min staat en niet meer zo zit optegeven over zijn kunnen LEKKER DOORGAAN ZO GB !!! :-J
  2. kwast-c 9 oktober 2015 13:48
    quote:

    kwast-c schreef op 9 oktober 2015 10:39:

    Gaat lekker bij de slimste belegger met de heer GB en dat nog zonder GAS TE GEVEN waar hij meerdere male over twitterde :-J !! Ooooo hij was zo goed!

    Huidige stand :

    RENDEMENT: GB
    +0,02%
    RENDEMENT TEAM:
    -2,23%
    PORTEFEUILLES TEAM:
    394
    PORTEFEUILLES IN DE PLUS:
    241

    Gaat steeds beter met GB . Wat ook opvalt dar er niet meer zo erg getwitterd wordt
    RENDEMENT:GB
    -2,05%
    RENDEMENT TEAM:
    -2,49%
    PORTEFEUILLES TEAM:
    395
    PORTEFEUILLES IN DE PLUS:
    238
  3. kwast-c 12 oktober 2015 11:08
    ZOU ER NOG EEN ANDERE REDEN KUNNEN ZIJN ! :-J

    Volgende ( onzinnige ) twitter van GB waar hij weer naar een excuus zoekt zoals gewoonlijk !

    Guy Boscart @USMarkets
    #slimstebelegger na 2 weken handelen sta ik zo goed als vlak, heb deze stijging onderschat, de enige reden dat er geen winst staan bij mij.
  4. [verwijderd] 12 oktober 2015 15:44
    Het is niet omdat de beurzen vorige week wat zijn gestegen, dat de visie van Guy Boscart plots niet meer mogelijk zou kunnen zijn.

    Markten zijn en zullen allicht zeer volatiel blijven.

    Persoonlijk acht ik zijn visie nog best mogelijk. Ik ben in elk geval zeer voorzichtig voor het ogenblik en staat alvast reeds een geruime tijd met heel wat cash aan de zijlijn.

    En vergeet vooral niet dat de prijzen aan de meet worden uitgereikt.
  5. [verwijderd] 13 oktober 2015 09:56
    Nu paniek in de tent bij diegenen die de heer Guy Boscart hier hebben aangevallen voor zijn negatieve visie m.b.t. de markten nu de markten opnieuw fors onderuit gaan?

    De man zou best wel eens gelijk kunnen hebben.

    Beurzen kunnen immers ook (fors) dalen, maar ja, kleine beleggers willen alleen maar dat de beurzen stijgen en doen steeds aan wishfull-thinking, maar de economische data volledig negeren en het hoofd in het zand steken (=struisvogelpolitiek), is volgens mij nooit een goede strategie.
  6. kwast-c 13 oktober 2015 11:22
    quote:

    Cas1 schreef op 13 oktober 2015 09:56:

    Nu paniek in de tent bij diegenen die de heer Guy Boscart hier hebben aangevallen voor zijn negatieve visie m.b.t. de markten nu de markten opnieuw fors onderuit gaan?

    De man zou best wel eens gelijk kunnen hebben.

    Beurzen kunnen immers ook (fors) dalen, maar ja, kleine beleggers willen alleen maar dat de beurzen stijgen en doen steeds aan wishfull-thinking, maar de economische data volledig negeren en het hoofd in het zand steken (=struisvogelpolitiek), is volgens mij nooit een goede strategie.
    Totaal geen paniek hoor !! Zoals u al eerder schreef wordt aan het einde alles bekend !

    Verder heeft u niet goed begrepen wat ik bedoel met mijn posts. Het is de BESCHIJDEN manier van doen van de heer GB wat mij zo tegen staat. Het opgeven over zijn services waar , als je alles goed bekijkt nauwelijks winst wordt gemaakt . kijk hierbij naar de service GB van augustus 2014 tot augustus 2015 deze service staat zwaar op verlies voor diegene die toen zijn ingestapt.

    De waarheid bij de heer GB is soms ver te zoeken.

    Zodra het beter gaat met GB zal de hoeveelheid Twitters wel weer omhoog gaan denk ik zomaar .

    Oooo de heer GB is Zoooooo BESCHEIDEN :-J

  7. [verwijderd] 13 oktober 2015 12:27
    quote:

    kwast-c schreef op 13 oktober 2015 11:22:

    [...]

    Totaal geen paniek hoor !! Zoals u al eerder schreef wordt aan het einde alles bekend !

    Verder heeft u niet goed begrepen wat ik bedoel met mijn posts. Het is de BESCHIJDEN manier van doen van de heer GB wat mij zo tegen staat. Het opgeven over zijn services waar , als je alles goed bekijkt nauwelijks winst wordt gemaakt . kijk hierbij naar de service GB van augustus 2014 tot augustus 2015 deze service staat zwaar op verlies voor diegene die toen zijn ingestapt.

    De waarheid bij de heer GB is soms ver te zoeken.

    Zodra het beter gaat met GB zal de hoeveelheid Twitters wel weer omhoog gaan denk ik zomaar .

    Oooo de heer GB is Zoooooo BESCHEIDEN :-J

    Iedereen heeft recht op zijn mening en dus zeker ook de heer Guy Boscart.
    Trouwens aan zijn manier van doen is niks mis. Integendeel, visie is mooi onderbouwd, maar zekerheid over de toekomst heeft natuurlijk niemand.

    Ik zou alvast zeer voorzichtig zijn en vooral ook opletten dat zijn voorspelling niet waarheid wordt en dat de beurzen langzaam maar zeker verder wegzinken.
  8. kwast-c 15 oktober 2015 17:56
    quote:

    Cas1 schreef op 13 oktober 2015 12:27:

    [...]

    Iedereen heeft recht op zijn mening en dus zeker ook de heer Guy Boscart.
    Trouwens aan zijn manier van doen is niks mis. Integendeel, visie is mooi onderbouwd, maar zekerheid over de toekomst heeft natuurlijk niemand.

    Ik zou alvast zeer voorzichtig zijn en vooral ook opletten dat zijn voorspelling niet waarheid wordt en dat de beurzen langzaam maar zeker verder wegzinken.
    Natuurlijk. kun jij GB misschien vragen wanneer hij GAS GAAT GEVEN met zijn Team ?

    Hij twitterde daar nog al over een paar weken terug toen hij op 10 % winst stond.

    Voor een BEURS GOEROE staat hij er goed voor moet ik zeggen :-J

    -2,44%
    RENDEMENT VANDAAG:
    -6,80%
    POSITIE OVERALL:
    3.020
    POSITIE VANDAAG:
    3.573
  9. kwast-c 16 oktober 2015 11:07
    quote:

    Cas1 schreef op 13 oktober 2015 12:27:

    [...]

    Iedereen heeft recht op zijn mening en dus zeker ook de heer Guy Boscart.
    Trouwens aan zijn manier van doen is niks mis. Integendeel, visie is mooi onderbouwd, maar zekerheid over de toekomst heeft natuurlijk niemand.

    Ik zou alvast zeer voorzichtig zijn en vooral ook opletten dat zijn voorspelling niet waarheid wordt en dat de beurzen langzaam maar zeker verder wegzinken.
    Natuurlijk ( nogmaals ) Maar wie kaatst , al zijn getwitter hoe goed hij wel niet is in deze tak van sport en nog helemaal geen gas had hoeven geven voor die 10 procent winst die er toen stond , moet de bal verwachten.

    En natuurlijk kan er nog heel veel gebeuren maar voorlopig moet er nog wel een beetje meer gas gegegeven worden om tot een beter resultaat te komen.

    De huidige stand die boekdelen spreekt:
    RENDEMENT OVERALL:
    -17,64%
    RENDEMENT VANDAAG:
    -13,42%
    POSITIE OVERALL:
    3.400
    POSITIE VANDAAG:
    3.749

    Het is overigens jammer dat de redactie van de IEX hier de eerdere quots over contrair beleggen op GB winst zou zijn, verwijderd heeft.

    De heer GB heeft dit over zichzelf uitgeroepen gezien zijn gedrag in de eerste weken , hij zou de hele goegemeente wel even wat vertellen.

    Op het Twitter front is hij van een wolf veranderd in een mak schaap :-J
  10. kwast-c 19 oktober 2015 10:07
    quote:

    Cas1 schreef op 13 oktober 2015 09:56:

    Nu paniek in de tent bij diegenen die de heer Guy Boscart hier hebben aangevallen voor zijn negatieve visie m.b.t. de markten nu de markten opnieuw fors onderuit gaan?

    De man zou best wel eens gelijk kunnen hebben.

    Beurzen kunnen immers ook (fors) dalen, maar ja, kleine beleggers willen alleen maar dat de beurzen stijgen en doen steeds aan wishfull-thinking, maar de economische data volledig negeren en het hoofd in het zand steken (=struisvogelpolitiek), is volgens mij nooit een goede strategie.
    Ik hoop dat GB zijn STOPS op tijd neemt, hij HAMERDE hier nog al op in het begin bij de Slimste belegger !!! :-J

    RENDEMENT OVERALL:
    -20,51%
    RENDEMENT VANDAAG:
    -7,24%
    POSITIE OVERALL:
    3.476
    POSITIE VANDAAG:
    3.732
  11. kwast-c 20 oktober 2015 13:30
    quote:

    Cas1 schreef op 13 oktober 2015 09:56:

    Nu paniek in de tent bij diegenen die de heer Guy Boscart hier hebben aangevallen voor zijn negatieve visie m.b.t. de markten nu de markten opnieuw fors onderuit gaan?

    De man zou best wel eens gelijk kunnen hebben.

    Beurzen kunnen immers ook (fors) dalen, maar ja, kleine beleggers willen alleen maar dat de beurzen stijgen en doen steeds aan wishfull-thinking, maar de economische data volledig negeren en het hoofd in het zand steken (=struisvogelpolitiek), is volgens mij nooit een goede strategie.
    Voor de nu navolgende opmerking hoef dus geen COACH te zijn, dat weet iedereen denk ik wel !! :-J

    Guy Boscart @USMarkets
    #slimstebelegger zit ik daar met mijn shorts :-( maar kan allemaal nog dik in orde komen, moet de markt wel draaien zoals ik verwacht
  12. kwast-c 22 oktober 2015 10:45
    quote:

    Cas1 schreef op 12 oktober 2015 15:44:

    Het is niet omdat de beurzen vorige week wat zijn gestegen, dat de visie van Guy Boscart plots niet meer mogelijk zou kunnen zijn.

    Markten zijn en zullen allicht zeer volatiel blijven.

    Persoonlijk acht ik zijn visie nog best mogelijk. Ik ben in elk geval zeer voorzichtig voor het ogenblik en staat alvast reeds een geruime tijd met heel wat cash aan de zijlijn.

    En vergeet vooral niet dat de prijzen aan de meet worden uitgereikt.
    Slechts één twitter gezien van GB ( DE COACH ) gisteren! Ik dacht dat een COACH zijn team naar een betere resuluaat moest coachen !!

    RENDEMENT OVERALL:
    -14,49%
    RENDEMENT VANDAAG:
    -0,45%
    POSITIE OVERALL:
    3.377
    POSITIE VANDAAG:
    3.350

    Ook het team staat ruim in de MIN !!

    Dus alle aanleiding om te coachen dacht ik zomaar :-J

    Volgens mij is het nog steeds een goed advies geweest van een aantal posters hier op het forum om contrair te beleggen op GB !( jammer dat de redactie deze berichten heeft verwijderd een paar weken terug )

  13. kwast-c 23 oktober 2015 10:32
    quote:

    kwast-c schreef op 9 oktober 2015 10:39:

    Gaat lekker bij de slimste belegger met de heer GB en dat nog zonder GAS TE GEVEN waar hij meerdere male over twitterde :-J !! Ooooo hij was zo goed!

    De heer GB heeft wel GAS GEGEVEN maar heeft niet de juiste versnelling gekozen !!

    IN ZIJN ACHTER UIT :-J

    RENDEMENT:
    -6,75%
    RENDEMENT TEAM:
    -3,91%
    PORTEFEUILLES TEAM:
    401
    PORTEFEUILLES IN DE PLUS:
    234

    O Ja , ook gisteren maar één TWITTER, en dat voor een COACH !!!
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links