Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Watts down, doc?

We denken een duidelijke draai naar defensievere aandelen te zien. Misschien nog niet de langverwachte draai, maar wel een stap in die richting. Daarop anticiperen we al een tijdje door geleidelijk weg te schuiven van de cyclische sectoren naar defensieve groeiaandelen. Zo hebben we de overweging in it, die ons het afgelopen jaar geen windeieren heeft gelegd, nu verder afgebouwd.

Amvescap hebben we ingeruild voor Man Group, een Engels hedge fund-platform. Met Amvescap speelden we in op het herstel van de aandelenmarkt, terwijl we met Man Group mikken op een houdbaarder lange termijn groei.

Daarnaast hebben we UBS opgenomen. Die zat helemaal niet in de portefeuille, maar de bank is nu goed gepositioneerd voor een stabiele en bovengemiddelde groei. Tijd om die forse onderweging bij te stellen, dus.

LogicaCMG vol leverage
We blijven positief over LogicaCMG. De cijfers tonen nog altijd een redelijk moeizaam plaatje, maar een herstel van de economie én de it-investeringen kan een verder herstel aanjagen. Het is een bedrijf met veel leverage, dat dus bovengemiddeld reageert op positieve ontwikkelingen. Positief is verder de grote exposure in het Verenigd Koninkrijk, dat stabieler is gebleven dan het continent. Bovendien is de sms/mms-technologie een soort wild card.

Aan de verkoopzijde is het Britse Pearson voor de presentatie van de cijfers verkocht. Pearson is een zwak broertje van Reed Elsevier. FT blijft een moeizaam project, terwijl ook de activiteiten op het gebied van studieboeken niet voor 2005 aantrekken. Het heeft weinig zin daar op te blijven wachten.

Recente ontwikkelingen rond de dollar en Koninklijke Olie leiden niet tot mutaties. De dollar is bezig met een logische correctie. We verwachten in de loop van het jaar een verdere verzwakking. Het opstappen van Watts is geen reden om de onderweging aan te passen. Het gaat om groei en aanwezige reserves, niet om wie er op welke stoel zit.”


Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen Bankiers. Lanters columns zijn geschreven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Felix Lanters

Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen en hoofd van het team voor Europese aandelen. Tot 2006 gaf hij leiding aan het Gilissen Quality Growth Fund. Van 1987 tot 2004 was hij werkzaam bij ABN Amro, oorspronkelijk als analist en vanaf 1994 tien jaar lang verantwoordelijk voor één van de paradepaardjes, het Tra...

Meer over Felix Lanters

Recente artikelen van Felix Lanters

  1. jan '07 French Connection 5
  2. okt '06 Stormachtige stockpicks 11
  3. jun '06 Koopjes jagen 13

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links