Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pennystock Imtech?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Orca 5 juni 2014 20:11
    Dit is nog steeds hun strategie, van hun website:
    Gezien de noodzakelijke balansversterking worden de voor 2015 geformuleerde omzet- en marge doelstellingen losgelaten.

    Voor de jaren 2013 en 2014 zal in alle geledingen van de onderneming de prioriteit liggen op het aanscherpen van de operationele uitvoering van de bedrijfsprocessen met speciale focus op projectmanagement, werkkapitaalmanagement en cashgeneratie.

    Daarnaast zal ook organische groei een belangrijke factor zijn. In deze twee jaren worden geen acquisities voorzien. Vanaf 2015 zal Imtech weer acquireren. De nog steeds gefragmenteerde groeimarkten waarin Imtech actief is, bieden - naast organische groei - aantrekkelijke groeimogelijkheden door acquisities.

    Gasten zijn totaal van de werkelijkheid losgezongen. Kopen is makkelijk, verkopen is al veel moeilijker en organisch groeien is onmogelijk.
  2. Orca 5 juni 2014 20:16
    Ik denk dat 't met die telefoontjes wel meevalt Paul. Ze hebben niet 1 USP, zitten in een moordend concurrerende markt, in een grotendeels krimpend segment. Het is gewoon een leip acquirerende financieël dolgedraaide de afgrond in gemanagende bionisch boekhoudende niet gecontroleerde dertien in een dozijn technische dienstverlener. Zeg maar een loodgieter met een avondstudie, die de kolder in z'n kop heeft gekregen. Daar zal niet veel voor worden gebeld. Pas na tits up zal interesse ontstaan voor onderdelen, al dan niet in de vorm van een MBO, wanneer de schulden zijn weggesaneerd.
  3. [verwijderd] 5 juni 2014 20:24
    Het kon gebeuren! het zal niet meer gebeuren!

    Elke twee weken werd er weer een familie miljonair na verkoop familie-nering aan Imtech, jarenlang ging dit door, je kan het niet terugdraaien.

    IM is een holding met ontelbare deelnemingen, de synergie onderling is er bijna niet.
    De banken hebben simpelweg de mankracht niet om dit geheel tijdelijk over te nemen(een Rabo doet ook in bedrijven tot 400 medewerkers, denk alleen al aan die garnalenpeller die werd overgenomen om soortgelijke problemen)....
  4. [verwijderd] 5 juni 2014 20:40
    Bodembel al geklonken..?? Hahahaha....
    Heb zelf een paar centen in Imtech omdat ik me niet kon vooratellen dat..... Alles kan kapot en omlaag.. It is all in the game.. Geld verloren op de beurs. Goed zo.... Dat hoort erbij. Win some, lose some. Niet klagen of wat dan ook. Take your losses and let your winnings win.
  5. pieren 5 juni 2014 20:45
    quote:

    Orca schreef op 5 juni 2014 18:56:

    En nog ene toevoeging, want ik weet nu al dat men gaat roepen "Ja, en de cash dan?!". Die heb ik niet meegenomen omdat ik ervan overtuigd ben dat Imtech geen zeggenschap meer heeft over hun eigen cashpositie. Zelfde geldt voor trade receivables, waar ze trouwens óók niet bij kunnen. Op papier wel maar in 't eggie niet. En die 859M is nog gelogen ook (zie y-y), dus ik filter dat er helemaal uit, zal ik misschien 400M fout zitten, maar dat wordt weer gecompenseerd door nu nog onzichtbare lijken in andere kasten.

    Orca, cash niet meenemen is echt onzin; zelfde voor debiteuren op korte termijn (< 60 dagen).
    Denk je dat de crediteuren van Imtech (die idd die 2.6 mrd die jij berekent tegoed hebben) geen genoegen nemen met cash? Die 357 mln die ze op de balans hebben per q1 (is trouwens nu minder dan 200 mln per q1) moet je van de schuld aftrekken, anders praat je echt grote onzin.

    Verder volg ik je...
  6. [verwijderd] 5 juni 2014 20:46
    quote:

    paulta schreef op 5 juni 2014 20:10:

    De bankenteams die met deze klus bezig zijn moeten elke dag het scenario verder aanpassen(nulletjes bijplaatsen)

    Onderdelen afsplitsen en los naar de beurs brengen! waarom Niet?

    Reken maar dat er elke dag op dat kantoor in Gouda telefoontjes binnekomen van All over the world van gegadigden in het een of ander, tientallen telefoontjes(het ruikt naar bloed...vers bloed!)

    Dit wordt een leerzaam item, terwijl we het al tientallen keren voorbij hebben zien komen, maar nog nooit met de banken als verliezer......
    Imtech zou wel eens heel snel failliet kunnen gaan.
    Het lek wordt steeds groter.
  7. Orca 5 juni 2014 21:05
    Pieren, ik snap je punt maar ik doe 't niet. Imtech heeft geen zeggenschap over hun cash, dat is 100% zeker één van de voorwaarden van de banken geweest toen ze de convenanten waivden. Bovendien staat de cash bij de banken, qua praktisch, op rekeningen. Dan kan 't wel op de balans staan maar als je er geen zeggenschap over hebt vraag ik me af of 't daar wel mag staan dan.
    En het is ook niet zo materieël op 2,58BN, maar dat terzijde.
  8. Orca 5 juni 2014 21:12
    Laat ik 't anders stellen: de banken zitten erin voor een paar miljard. Daar is overeenstemming over, toch? Of ze dat wel/niet terugkrijgen is ff vers 2, NU zitten ze erin voor pak 'm beet 2,5BN.
    De convenanten zijn gewaived. Heb ik een vraag voor je: zouden de banken zeggenschap willen over de goodwill (lucht), of over de cash (hard)?
  9. Achteraf gezien... 5 juni 2014 22:06
    'Als je de bank € 10.000 schuldig bent heb je een probleem. Als je de bank € 2.500.000.000 schuldig bent heeft de bank een probleem'.

    Hiervoor word er zelfs nog gesproken over BN waarbij óf het Nederlands en het Engels door elkaar gehaald wordt óf er nog 3 nullen toegevoegd moeten worden.

    Mijn punt is; banken zullen niet inzetten op een failliet, maar laten zich liever nog jaren een flinke rente betalen. Imtech blijft dus echt wel bestaan, maar voor beleggers wordt het wel erg lange termijn voordat ze er weer wat rendement uit zullen halen, zelfs als je nu pas in zou stappen.
  10. pieren 5 juni 2014 23:40
    quote:

    Orca schreef op 5 juni 2014 21:12:

    Laat ik 't anders stellen: de banken zitten erin voor een paar miljard. Daar is overeenstemming over, toch? Of ze dat wel/niet terugkrijgen is ff vers 2, NU zitten ze erin voor pak 'm beet 2,5BN.
    De convenanten zijn gewaived. Heb ik een vraag voor je: zouden de banken zeggenschap willen over de goodwill (lucht), of over de cash (hard)?
    Ha die orca, uiteraard de cash, de goodwill moet overigens maandelijks over gerapporteerd worden; als de netto asset waarde onder 0 zakt, is de schuld opeisbaar.
    Totale bankschuld is 930 mln bruto (1250 mln minus 320 mln aan obligaties).
    Cash die op de rekening staat (en waar ze idd geen zeggenschap over hebben, alhoewel ze kunnen er gewoon hij personeel en leveranciers van betalen (of de rente;)) is 350 mln, dus feitelijk wordt er "slechts " 580 mln van de banken geleend.
    Waarom kom jij niet eens op het imtech forum? Is daar best leuk en jij bent iemand met een afwijkende, interessante mening..
  11. pieren 5 juni 2014 23:42
    quote:

    Orca schreef op 5 juni 2014 21:12:

    Laat ik 't anders stellen: de banken zitten erin voor een paar miljard. Daar is overeenstemming over, toch? Of ze dat wel/niet terugkrijgen is ff vers 2, NU zitten ze erin voor pak 'm beet 2,5BN.
    De convenanten zijn gewaived. Heb ik een vraag voor je: zouden de banken zeggenschap willen over de goodwill (lucht), of over de cash (hard)?
    Wat ik hiervoor schreef klopt, banken hebben 580 mln te vorderen, rest is obligaties, personeel, pensioen etc etc.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links