Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rare beurs!

Met stomme verbazing zit ik er naar te kijken. Vanochtend klokte ik zoals iedere dag de hoofdfondsen om het traditionele rondje te doen. Normaal doe ik dat op het beurslot weer. Vandaag nu al... want zoek de verschillen. Niet normaal, terwijl de AEX maar dik een half procent extra inlevert.

Dat speculatieve aandelen als TomTom en de bouwers intradag heen en weer vliegen is normaal, maar sinds wanneer doen Wolters Kluwer, Philips, Reed Elsevier, Unibail-Rodamco Heineken, Arcadis en wie u verder ook maar ziet ook zo raar? Wat een enorme intradagbewegingen!

Koffiedik kijken, maar de enige verklaring die ik heb is dat er nog altijd niet echt wordt belegd in Nederland. Daarmee bedoel ik dat een grote publiek - hét grote publiek klinkt wel erg ambitieus - niet langer alleen meer spaart, maar weer aan het buy & hold beleggen is.

Het lijkt wel alsof alle aandelen handelarenspeeltjes zijn geworden. Niet onlogisch wellicht. Wie de beurs met een half oog volgt en zich afvraagt of hij of zij weer een teen in het water moet steken, is door SNS Reaal, Fugro, SBMO, KPN, Imtech, TNT Express en PostNL wel afgeknapt.

Om het nóg gekker te maken: als u denkt dat het geld in AA(A) obligaties vlucht, nope. Die rentes lopen zo'n vier basispunten op. Wáár blijft het geld? Het gaat ook niet in goud zitten: -1,5% op 1580 dollar. Als u een betere of zelfs dé verklaring hebt, hoor ik dat heel graag.

OK, hier de koersen nu...

... en die van vanochtend 10:00 uur. Zoek de verschillen en verbaas u.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2013 19:16
    Wie de beurs met een half oog volgt en zich afvraagt of hij of zij weer een teen in het water moet steken, is door SNS Reaal, Fugro, SBMO, KPN, Imtech, TNT Express en PostNL wel afgeknapt.

    Fugro is nog steeds een mooi bedrijf. Mogelijk moeten een aantal zwaargewichten met Kramer gaan praten, want dat gedonder in de top moet afgelopen zijn. Aanhouden.

    SNS is exit en KPN een speeltje van Slim.

    Imtech is even afwachten, maar in kern een prachtbedrijf.Aaanhouden en afhankelijk van Pools onderzoek: koop of koop claim of conventeeerbare obligaties.

    TNT en Post zal wel kwakkkelen blijven.

    Kortom Arend Jan: het slagveld is overzienbaar.

    Groet, Jonas

    TNT
  2. [verwijderd] 20 februari 2013 23:12
    quote:

    rembrandt1 schreef op 20 februari 2013 19:01:

    klopt maar er zit ook geen causaal verband meer in: bundfuture lager,aex lager,goud e.a lager,dollar hoger.misschien hebben we wel teveel afgeleide produkten want je ziet hier en daar dat de koersen de stoploss niveau van de turbo's opzoeken.
    Typisch computerhandel. Ik zie het op een dag nog wel een keer gebeuren; staat iedereen weer met open bek te kijken waarom in 1 dag de markt van goud tot aandelen en obligaties met 40% instort. Heel even dan met open bek want daarna volgen uiteraard de verklaringen van schuldencrisis tot blabla
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links