Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet AMD houdt stand

Omzet AMD houdt stand
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Micro Devices heeft in het derde kwartaal zoals verwacht fors meer omzet geboekt, terwijl de aangepaste winst iets lager was dan verwacht. Dat meldde het halfgeleiderbedrijf dinsdag nabeurs.

De nettowinst daalde van 923 miljoen tot 66 miljoen dollar. Exclusief kosten van aandelenopties voor personeel en andere bijzondere posten daalde de winst van 0,73 naar 0,67 dollar.

De omzet steeg van 4,31 miljard naar 5,57 miljard dollar. Analisten rekenden vooraf op 5,65 miljard dollar omzet en een winst per aandeel van 0,69 dollar. 

Het aandeel steeg nabeurs 2 procent dinsdag.

"De derdekwartaalresultaten vielen ons tegen door de zwakkere markt voor personal computers en aanzienlijke stappen om de voorraden te kleinen in de gehele aanvoerketen voor pc's" , zei CEO Lisa Sui van AMD. 

De omzet steeg ondanks de uitdagende economische situatie met 29 procent, omdat er meer datacenters en spelcomputers werden verkocht. 

Outlook

AMD verwacht in het vierde kwartaal een omzet van 5,2 miljard tot 5,8 miljard dollar. Dat is minder dan de 5,95 miljard dollar die analisten tot nog toe veronderstelden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 2 november 2022 08:05
    Laat ik nu denken dat de tech-industrie de komende tijd nog heftig gaat stijgen..... voor ieder koper moet er ook een verkoper zijn, dus laat maar komen AMD en NXPI, ik wil ze graag hebben....... moeten er niet 4 miljard auto's elektrisch worden de komende 10 jaar? Daar zijn meer dan 1.000 chips per 1 auto voor nodig, dus NXPI zit in de drivers seat......
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links