Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaans consumentenvertrouwen stijgt licht

Amerikaans consumentenvertrouwen stijgt licht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september licht verbeterd, maar minder sterk dan uit een voorlopig cijfer bleek. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde tot 58,6. Dat was 58,2 eind augustus. Bij voorlopige data kwam nog een vertrouwenscijfer van 59,5 uit de bus voor de maand september.

Over de huidige staat van de economie waren de ondervraagden positiever. Deze deelindex steeg van 58,6 tot 59,7. De verwachtingsindex bleef staan op 58,0.

De inflatieverwachtingen voor de komende 12 maanden en 5 jaar kwamen uit op respectievelijk 4,7 en 2,7 procent, van 5,0 en 3,0 procent in augustus.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Retired 30 september 2022 17:17
    quote:

    jan de vakman schreef op 30 september 2022 16:45:

    Best wel moeilijk voor de FED om bij zulke wisselende cijfers goede besluiten te nemen, hogere rentes gaan de toch ook al behoorlijk vertragende economie, nog verder afremmen, daar zou ik niet voor kiezen!!
    Natuurlijk schreeuwt Wallstreet moord en brand dat de rentes een recessie veroorzaken. Dat kost hen geld. Maar dat is nu precies de bedoeling. Zachte heelmeesters... De economie moet afkoelen, er is geen andere optie. Het is al 14 jaar geld bijdrukken om crisis na crisis te bestrijden. Het is klaar nu.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links