Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: koersdaling schiet door

Video: koersdaling schiet door
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Dat er een recessie komt, dat lijkt haast wel zeker. Misschien zitten we er zelfs al in. De vraag is dan, hoe erg wordt de recessie en hoever zullen de markten corrigeren. Dit zegt Erik Mauritz, Hoofd Beleggersdesk IEX voor de camera van ABM Financial News.

Een milde recessie kan zelfs wel gunstig uitpakken voor aandelen, denkt Mauritz. Een diepe recessie is een ander verhaal, dan is er sprake van stagflatie. 

Bij de halfjaarcijfers zullen beleggers vooral moeten letten op de vooruitzichten die de bedrijven afgeven. “Als de bedrijven hun verwachtingen bijstellen, dan zal dit impact hebben op de waarderingen, en dan kan de beurs helaas nog wat verder omlaag”, waarschuwt Mauritz.

In het verleden ging de S&P in een recessie gemiddeld met 26 procent omlaag. Inmiddels staat de S&P al op een verlies van circa 20 procent. “Je zou dus kunnen zeggen, we zijn er al bijna. Echter er speelt nu veel meer dan alleen die recessie.” Kortom de daling kan nog wel eens verder doorschieten vreest Mauritz. 

Klik hier voor: koersdaling schiet door

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links