Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: nieuwe CEO Prosus verrassende keuze
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: nieuwe CEO Prosus verrassende keuze

(ABM FN-Dow Jones)rosus heeft verrast met de keuze voor Fabricio Bloisi als nieuwe CEO. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING vrijdag in een rapport.

De analist van ING zei dat de hamvraag is of Bloisi ook een goede investeerder is, wat een van de belangrijkste taken is van de CEO van Prosus.

De huidige ad-interim CEO Ervin Tu zal zijn vorige rol van Chief Investment Officer terugnemen en zal ook voorzitter worden. Hij blijft onder meer verantwoordelijk voor de strategie en kapitaalallocatie.

Volgens Hesselink zijn beide complementair aan elkaar, maar staat Bloisi aan het roer en hij zal de uiteindelijke beslissing nemen in het beleggingscomité.

Hesselink vindt dit een goede keuze. In het verleden werden beide rollen gecombineerd in de persoon van CEO Bob van Dijk.

Met de keuze voor Bloisi zal er volgens de analist wat meer aandacht komen voor het ontwikkelen van de huidige portefeuille, wat volgens Hesselink een beter resultaat oplevert dan meer overnames.

Hesselink handhaaft dan ook zijn koopadvies op Prosus met een koersdoel van 33,00 euro. Het aandeel daalde vrijdag met 2,2 procent naar 35,84 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Deutsche Bank verhoogt koersdoel Prosus
  2. Koersstijging Chinese tech-gigant Tencent (+25%) steunt aandeel Prosus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS kopen verkopen

77% zegt kopen

13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.