Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tabaksfabrikant Altria schrijft weer miljarden af op vapebedrijf

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 14:25 | Views: 1.845 | Onderwerpen: tabak

RICHMOND (AFN/BLOOMBERG) - Tabaksfabrikant Altria heeft nog eens 2,6 miljard dollar afgeschreven op zijn belang in vapebedrijf Juul. De afschrijving is het gevolg van verwachtingen dat de markt voor de e-sigaret zich minder gunstig ontwikkelt dan eerder werd aangenomen.

Makers van e-sigaretten, waaronder Juul, staan voor moeilijke tijden. Een reeks overlijdensgevallen door longaandoeningen wordt in verband gebracht met vapen, waardoor de vooruitzichten voor makers van die producten verslechteren en er rechtszaken worden gevoerd tegen het bedrijf. De maker van onder meer Marlborosigaretten schat de waarde van het aandeel dat het heeft in Juul nu in op 1,6 miljard dollar. In 2018 telde de tabaksreus nog 12,8 miljard dollar neer voor 35 procent van Juul.

Altria heeft in het derde kwartaal een omzet behaald van 7,1 miljard dollar. Dat is bijna 4 procent meer op jaarbasis. Door de afschrijving op Juul bleef onder de streep een nettoverlies staan van ruim 950 miljoen dollar. Een jaar geleden werd in het derde kwartaal nog een verlies van 2,6 miljard dollar in de boeken gezet, omdat toen een nog grotere afschrijving werd gedaan op het belang in Juul.

De tabaksfabrikant stelde de verwachting voor heel 2020 wat naar boven bij. Het bedrijf gaat nu uit van een groei van de winst per aandeel van 2 tot maximaal 4 procent.

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 30 oktober 2020 14:38
  "Een reeks overlijdensgevallen door longaandoeningen wordt in verband gebracht met vapen, waardoor de vooruitzichten voor makers van die producten verslechteren en er rechtszaken worden gevoerd tegen het bedrijf".

  De overlijdensgevallen worden in verband gebracht met het gebruik van illegale producten waarin vitamine E-acetaat was verwerkt. Niet met de producten met gerenommeerde fabrikanten. Maar goed, die nuance wordt wel vaker over het hoofd gezien.
 2. forum rang 4 FlashHenk 30 oktober 2020 14:40
  quote:

  Dark Dwarf schreef op 30 oktober 2020 14:37:


  Die voormalige eigenaren van Juul lachen zich de ballen uit de broek ...


  Nou, die zitten er nog steeds voor 65% in. Je kunt zeker zeggen dat ze een deel van hun opbrengst verzilverd hebben voor een waardering die we niet meer zullen zien. Dat wel.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare