Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street wacht rustige opening'

'Wall Street wacht rustige opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan naar verwachting voor een rustige opening. Beleggers lijken een adempauze in te lassen nadat dinsdag andermaal nieuwe recordstanden werden bereikt. Mogelijk geven de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve de handel gedurende de sessie enige kleur. Daaruit wordt mogelijk meer duidelijk over eventuele rentestappen.

De kans dat de Fed bij de volgende vergadering in maart de rente zal verhogen wordt door de markt geschat op 22 procent. Een verhoging in mei, maar vooral in juni lijkt volgens de kenners meer voor de hand te liggen. Opvallend is dat verschillende Fed-bestuurders de afgelopen tijd enigszins gemixte signalen afgaven over een tijdspanne voor een volgende rentestap en hoe als beleidsmaker om te gaan met het beleid van de nieuwe president Donald Trump.

Verder reageren beleggers op cijfers over de Amerikaanse woningverkopen in de VS. Daarnaast opende een aantal bedrijven de boeken.

Beloond

Toll Brothers publiceerde voorbeurs beter dan verwachte vooruitzichten in vijf van de markten waarin het actief is. Het bouwbedrijf zag de winst en omzet dalen, maar lijkt door beleggers evengoed te zullen worden beloond.

Navigatiespecialist Garmin wist zijn de omzet en winst in het afgelopen vierde kwartaal op te voeren. De onderneming deed goede zaken met onder meer navigatiediensten voor vliegtuigen en schepen en vooral producten als sporthorloges.

Overnameprooi

Farmaceut Bristol-Myers Squibb lijkt hoger te gaan openen. De activistische investeerder Carl Icahn heeft een belang in de onderneming genomen. Naar verluidt vindt Icahn de farmaceut, mede gelet op de medicijnen die bij het bedrijf in de pijplijn zitten, een geschikte overnameprooi.

Pakketbezorger UPS beweegt mogelijk op een negatief analistenrapport van Morgan Stanley.

De Dow-Jonesindex eindigde de sessie dinsdag 0,6 procent in de plus op 20.743,00 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2365,38 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent tot 5865,95 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links