Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groen licht herbenoeming topvrouw PostNL

Gepubliceerd op 16 april 2019 20:17 | Views: 4.076

PostNL 27 mei

1,36 +0,03 (+2,45%)

DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders van PostNL hebben ingestemd met de herbenoeming van topvrouw Herna Verhagen voor een nieuwe periode van vier jaar. Ook de benoeming van Marike van Lier Lels als nieuwe commissaris kon op instemming rekenen tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in Den Haag.

Verhagen staat al sinds 2012 aan het roer bij het grootste postbedrijf van Nederland. De herbenoeming moet zorgen voor continuïteit voor PostNL, dat zich met de voorgenomen overname van concurrent Sandd in een spannende tijd bevindt.

Van Lier Lels bekleedde verschillende toezichthoudende en bestuursfuncties bij uiteenlopende bedrijven. Momenteel vervult ze nog commissariaten bij Dura Vermeer, de NS, RELX en Innovation Qarter. Eerder was Van Lier Lels onder meer bestuurder bij luchthaven Schiphol en zat ze in de raad van commissarissen van Eneco, KPN en Connexxion.

Tijdens de bijeenkomst werd ook stilgestaan bij de overname van Sandd. PostNL heeft inmiddels een zogeheten zienswijze ingediend bij toezichthouder ACM om goedkeuring te krijgen voor de deal. De ACM liet onlangs weten nader te kijken naar de plannen omdat er een risico is voor hogere prijzen bij een eventuele samensmelting.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Geschorst en weet niet waarom 16 april 2019 20:22
  HV heeft wel genoeg stemmen bij elkaar gescharreld. Ons kent ons.
  Als de aandeelhouders naar de prestaties gekeken zouden hebben, dan was ze het niet goed mogen keuren. De koers staat nog 60% onder het verworpen bod. Op eigen kracht zou ze het beter kunnen!
 2. forum rang 5 Geschorst en weet niet waarom 16 april 2019 20:38
  quote:

  futaridomo schreef op 16 april 2019 20:36:


  achja, automatisch goedgekeurd door de ambtenaren. Dacht nederland een democratische land is, maar schijnbaar als het om GELD en MACHT gaat, alles mag :D

  wie noemt haar een topvrouw? Met PostNL en SNS zeker geen uitblinkers.
 3. forum rang 6 Guus_Geluk 17 april 2019 11:17
  quote:

  Stephan010 schreef op 16 april 2019 20:52:


  Flop vrouw is het, kan beter huisvrouw zijn.


  Henna Verhagen heeft in het bedrijfsleven nog nooit wat gepresteerd. Ik vermoed dat ze niet eens goede huisvrouw zou kunnen zijn. Laat ze eerst maar eens wat aandeelhouderswaarde creeren. Een relatief hoog dividend is een sigaar uit eigen doos maar ze denkt alleen maar aan haar eigen doos.
 4. Bluescreen 24 april 2019 14:48
  Bij de laatste sigaar uit eigen doos heb ik mijn laatste aandelen
  PostNL verkocht. Ik wil me niet langer ergeren aan een CEO (lees:semi-ambtenaar) die elk jaar meer dan 6x het salaris van onze minister-president opstrijkt en alleen fata morgana's in het vooruitzicht schetst:
  op eigen kracht zou ze PostNL vooruit helpen ? Daar is al jaren lang
  totaal niet in geslaagd door gebrek aan realiteitsbesef. Ik denk dat het ABP pensioenfonds nog een van de laatste grote aandeelhouders is (?) en heel veel kleine beleggers die het schip zijn ingegaan sinds de beursgang.
  Hoogtijd dat een nieuwe daadkrachtige CEO een keer de bezem haalt door deze stal.
  Dan stap ik ook weer in.
  Net als bij ING wordt het hoogtijd dat deze CEO op waarde wordt beoordeeld door de aandeelhoudersvergadering. Ook de VEB als belangenbehartiger voor de kleine belegger heeft hierin een belangrijke taak volgens mij.
16 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare