Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke resultaten van SBM Offshore'

Gepubliceerd op 13 februari 2020 09:36 | Views: 2.526

HAL Trust 17:35

136,40 +1,00 (+0,74%)

SBM Offshore 17:35

15,48 +0,01 (+0,06%)

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft "zeer sterke resultaten" laten zien over 2019, met een omzet en winst die de verwachtingen overtroffen. Dat schrijft analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities in een commentaar.

De marktvorser constateert verder dat de aandeelhouders zich mogen verhogen in een hoger rendement op hun investering. Niet alleen verdubbelt SBM het dividend naar 150 miljoen dollar, het bedrijf koopt ook nog eens voor 165 miljoen dollar aandelen in.

De marktvooruitzichten die SBM schetst stemmen KBC eveneens positief. Het bedrijf laat volgens Duinslaeger bovendien zien dat het ook een visie heeft voor de langere termijn, getuige de ambitie om in 2030 minstens een kwart van de omzet te halen uit gas en hernieuwbare bronnen van energie. KBC handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 22 euro.

ING

ING sprak van solide resultaten voor SBM die beter waren dan verwacht. Daarbij werden de aandeelhouders niet vergeten. Volgens ING zal SBM de komende jaren profiteren van een flink aantrekkende markt voor FPSO's. Het advies staat op buy, met een koersdoel van 20 euro.

Het aandeel SBM stond donderdag omstreeks 09.55 uur 0,9 procent hoger op 16,45 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 50% zegt kopen 2 stemmen
SBM Offshore 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord