Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX opnieuw omlaag door druk Shell

AEX opnieuw omlaag door druk Shell

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdagmiddag een verdeeld beeld zien na de publicatie van een sterk Amerikaans banenrapport. De Amsterdamse AEX-index verloor wederom terrein onder druk van een fors koersverlies voor zwaargewicht Shell.

De AEX noteerde in de middaghandel een min van 1,2 procent op 415,84 punten. De hoofdgraadmeter op het Damrak werd daarbij vooral gedrukt door olieconcern Shell dat 3,8 procent verloor. In Londen en Frankfurt werden winsten geboekt tot 0,4 procent. Parijs daalde 0,3 procent.

De Amerikaanse overheid liet weten dat de werkgelegenheid (exclusief de landbouw) in december met 292.000 banen is toegenomen. Economen hadden in doorsnee op 200.000 nieuwe banen gerekend. Verder werd de banengroei in november naar boven bijgesteld. Op Wall Street werd positief gereageerd op de cijfers. De beurzen gingen bij opening omhoog.

TNT

In de AEX stonden verzekeraar Delta Lloyd en supermarktconcern Ahold bij de grootste winnaars met plussen tot 0,9 procent.

TNT noteerde 0,1 procent lager op 7,74 euro. De Europese Commissie stemde vrijdag definitief, zonder voorwaarden, in met de overname van het bedrijf door het Amerikaanse FedEx. Beide bedrijven gaven in oktober al aan dat er groen licht zou komen uit Brussel. Het wachten is nu nog op een akkoord van toezichthouders in China en Brazilië. FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT.

MidKap

In de MidKap ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop met een plus van 3,5 procent. De grootste daler bij de middelgrote fondsen was chiptoeleverancier Besi met een verlies van 4,5 procent. In de AEX zakte chipmachinefabrikant ASML 2,6 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 33,16 dollar en Brentolie ging 0,2 procent omlaag tot 33,68 dollar per vat.

De euro was 1,0876 dollar waard, tegen 1,0856 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 januari 2016 16:01
    Als we alles bij elkaar optellen, te weten de financiële malaise op de beurzen, de absurde grote vluchtelingenstroom en de daaruit voortvloeiende negativiteiten, de armoede van de middenklasse in Nederland die door faillissementen van de voedselbanken afhankelijk zijn, de veel te hoge kosten voor de Nederlanders voor de noodzakelijke zorg, het arrogante gedrag van de slappe politici, dan kan een revolutie en het barsten van de bom helaas niet uitblijven.

    Ik hoop echt dat iedereen op de wereld snel tot positieve inzichten komt en de branden nog tijdig geblust worden, de politici de juiste beslissingen nemen en de Nederlandse burgers weer een goede en betaalbare toekomst krijgen. Pas dan (en het oplossen van de spanningen in het midden oosten) zal de rust wederkeren, maar volgens mij zijn er een paar partijen die erop aansturen om de wereld in chaos te storten omwille van eigen gewin.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 14:10
    903,64
    +0,45% +4,04
  2. SHELL PLC 13:55
    34,130
    +1,07% +0,360

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links