Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers Fagron goeddeels als verwacht'

Gepubliceerd op 7 feb 2018 om 09:26 | Views: 2.723

Fagron 24 jan

20,20 +0,10 (+0,50%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Fagron waren vrijwel als verwacht. Vooral in Zuid-Amerika waren de financiële prestaties beter dan voorzien, maar dat kwam weer grotendeels door positieve wisselkoerseffecten. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport over de toeleverancier aan apotheken.

In Europa had Fagron enigszins last van prijsdruk bij de levering van grondstoffen. De omzet in de regio was vrijwel gelijk aan de verwachting van de bank. Ook in Noord-Amerika waren de resultaten weinig verrassend.

In Zuid-Amerika viel de omzet dik 13 procent hoger uit. Op basis van gelijke wisselkoersen zou dit dik 6 procent zijn geweest. Overnames die Fagron in de regio deed, werden in dollars voldaan. Omgerekend naar euro's vielen overnamekosten daardoor lager uit, zo berekende KBC. Verder bestempelden de marktvorsers het dividend van 0,10 euro per aandeel als ,,bemoedigend".

Aandeel

Ook kenners van ING benadrukken de beter dan verwachte resultaten in Zuid-Amerika. Verder wordt op de groeiverwachtingen gewezen in zowel omzet als winstgevendheid. Wel ontbreekt het volgens ING aan een ,kwantitatieve outlook". Al met al waren de cijfers weinig verrassend, concludeert de bank.

KBC en ING hanteren hold-adviezen op het aandeel waarbij ze allebei vasthouden aan een koersdoel van 12 euro. Bank Degroof Petercam verhoogde het advies van hold naar buy.

Fagron noteerde woensdag omstreeks 10.35 uur bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 bijna 13 procent hoger op 11,73 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Fagron

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links