Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pershing Square stapt uit Starbucks

Gepubliceerd op 5 februari 2020 19:13 | Views: 1.221

Pershing Square Holdings 26 feb

34,60 -1,30 (-3,62%)

Starbucks Corp 26 feb

108,03 +4,56 (+4,41%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Pershing Square heeft zijn investeringen in Starbucks van de hand gedaan. Het in Amsterdam genoteerde investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair Bill Ackman heeft dat woensdag naar buiten gebracht in een presentatie aan beleggers.

Hoe groot het belang van Pershing Square in Starbucks precies was, werd niet genoemd. Wel gaf Ackman aan dat het rendement van de positie in de koffieketen over een periode van negentien maanden uitkwam op 73 procent. De miljardair gaat er vanuit dat het rendement de komende periode alleen maar bescheidener zou uitvallen, vandaar dat hij uit Starbucks stapt.

Uit de presentatie kwam verder naar voren dat Pershing Square het jaar 2019 heeft afgerond met zijn sterkste prestatie ooit. Het rendement uit investeringen kwam uit op ruim 58 procent. Pershing Square deed onder meer goede zaken met zijn investeringen in Chipotle Mexican Grill, Hilton Worldwide en Starbucks. Het jaar 2020 ging minder positief van start. Volgens statistieken op de website was het rendement in januari 1,3 procent negatief.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pershing Square Holdings 100% zegt kopen 1 stemmen
Starbucks Corp 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare