Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Groei fysieke winkels blijft achter'

Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 10:54 | Views: 2.329

Ahold Delhaize 19 jul

20,39 +0,02 (+0,10%)

NEURENBERG (AFN) - De omzet van fysieke winkels in Nederland is vorig jaar amper gegroeid. Ook dit jaar blijft de stijging van de opbrengsten van 'stenen' winkels ook achter op die in andere landen, verwacht marktonderzoeker GfK. Een van de oorzaken van de beperkte groei is de populariteit van online winkelen in Nederland.

Fysieke winkels in Nederland voerden hun omzet vorig jaar met 0,2 procent op en groeien dit jaar volgens GfK met 0,5 procent. Dat is lager dan in omliggende landen en ruim onder de verwachte gemiddelde groei van 2 procent in heel Europa.

Onderzoeker Danny van den Burg van GfK wijst erop dat onlinewinkels in Nederland relatief snel terrein hebben gewonnen ten opzichte van andere landen. Voor winkeliers is het daarom zaak veel aandacht te besteden aan de persoonlijke ervaring van klanten in hun zaak, wat een pluspunt kan zijn ten opzichte van "onpersoonlijk" internetshoppen.

Winkels in Oost-Europa kunnen volgens GfK dit jaar rekenen op de sterkste groei, met een verwachte plus van ruim 11 procent in Oekraïne als uitschieter. De koopkracht steeg in Oost-Europese landen sterk, wat onzekerheid over de brexit en handelsspanningen compenseert.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
BBosman
0
quote:

suske wiet schreef op 4 jun 2019 om 10:58:


De grote boosdoener is Amazon .
Dit is niet normaal en ontwricht de economie .
En wat dacht je van CoolBlue? Bol.com? PicNic? Zalando? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je in NL iets van amazon wilt halen dan moet je het via DE doen.
suske wiet
0
[quote alias=BBosman id=11631455 date=201906041139]
[...]En wat dacht je van CoolBlue? Bol.com? PicNic? Zalando? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je in NL iets van amazon wilt halen dan moet je het via DE doen.
[/quote
Weet dit wel maar Amazon wil nog veel verder gaan .
De bankenwereld via apps ]en vooral data .
Ook in bedrijven .
Ze zijn het aan het onderzoeken maar vrees dat dit te laat komt .
Je kan e-commerce niet stoppen maar geen of weinig belasting betalen en nog hopen geld krijgen om zich te vestigen is geen eerlijke handel niet meer .
het zwaard
0
Leve Amazon, zij maken het leven goedkoper voor de kleine man. En dat is toch net wat iedereen wou. Alle macht aan de kleine mentale man... nu nog zorgen dat ze nog eerlijk worden belast, en klaar is Kees.
doemaar
0
Zodra alle concurrenten kapotgeprijsd zijn en Amazone e.d. normaal belast worden is het afgelopen met de kleine prijzen en gaat de kleine man het gelag betalen.
Manofaction
0
Geld maakt geld. Werkt net als de wet van de zwaartekracht. De internet economie is aan dezelfde wetten onderhevig. Daarom zal kapitaal altijd polariseren. Afgelopen jaren is het verschil tussen rijk en arm dus ook versneld groter geworden.
Slechts een gezonde crisis of ongezonde oorlog zorgt dan voor een 'reset'. Echter toen deze reset zich voordeed door de bankencrisis in 2008, heeft Obama met de FED en daarna de ECB, deze reset verhinderd.
Dus is de polarisatie nog een versnelling hoger gezet. De schuldenberg is nu hoger dan ooit en procentueel minder rijken hebben een groter aandeel van het kapitaal in handen. Er was ooit een leuk boek van Maarten Toonder, Olie B. Bommel en de Bovenbazen, uit ( ik meen 1963) en op 29 oktober 2009 verscheen een heruitgave, een crisis 2008 editie , met als ondertiteling:"Een Bommelse kijk op de kredietcrisis."Hierin heeft Heer Bommel dit probleem mooi opgelost en het boek is een aanrader om te lezen.
het zwaard
0
Manofaction: Moet je mij toch eens uitleggen wat een ongezonde oorlog is. Bestaan er dan ook gezonde oorlogen?
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord