Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

EMA buigt zich over vergunningsaanvraag Galapagos

Gepubliceerd op 2 november 2020 22:50 | Views: 6.732 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 17:35

90,94 +1,38 (+1,54%)

MECHELEN (AFN) - Het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) buigt zich over de vergunningsaanvraag voor Galagapos-middel filgotinib voor de behandeling van matig tot ernstige colitis ulcerosa, een chronische ontsteking aan de darmen. Volgens de beursgenoteerde biotechnoloog is de aanvraag gevalideerd en wordt deze nu geëvalueerd door de toezichthouder.

Patiënten met colitis ulcerosa hebben onder meer last van ontlastingsdrang, incontinentie, terugkerende bloederige diarree en de noodzaak hun darmen regelmatig te ledigen. Daarnaast hebben ze vaak buikpijn en slapen ze slecht. Filgotinib moet deze mensen een betere behandeling bieden.

"We zijn blij met deze belangrijke mijlpaal voor filgotinib. Filgotinib werd recent goedgekeurd voor de behandeling van reumatoïde artritis in de Europese Unie en Japan en dit brengt ons een stap dichter bij het beschikbaar maken van deze nieuwe behandelingsoptie voor mensen die leven met colitis ulcerosa", laat medisch directeur Walid Abi-Saab van Galapagos weten.

De indiening zal beoordeeld worden volgens de centrale licentieprocedure voor alle 27 lidstaten in de Europese Unie en Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er bestaat al een licentie voor filgotinib in de EU als Jyseleca, voor de behandeling van patiënten met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis. Maar voor de chronische ontsteking aan de darmen is filgotinib nog een geneesmiddel in onderzoek en nergens ter wereld goedgekeurd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 91% zegt kopen 44 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Beursplein 5 3 november 2020 08:09
    Waarom Galapagos' aanval op het best verkochte medicijn ter wereld mislukte

    Met zijn reumamedicijn Filgotinib dacht Galapagos goud in handen te hebben. Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf wilde de aanval openen op Abbvie-cashcow Humira. Maar op het allerlaatste moment bleek dat Filgotinib toch nog niet de Amerikaanse markt op mag. Een zware tegenvaller, die de koers van Galapagos hard heeft geraakt. Hoe kon het zo misgaan?

    fd.nl/weekend/1357855/hoe-galapagos-a...

8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare