Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple verslaat verwachtingen

Apple verslaat verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft het afgelopen kwartaal minder iPhones verkocht dan een jaar eerder, waardoor de omzet daalde, maar de winst en omzetcijfers waren beter dan verwacht. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalresultaten van de Amerikaanse techreus.

"Vandaag rapporteert Apple een omzet van 90,8 miljard dollar voor het kwartaal van maart, inclusief een recordomzet voor Services", zei CEO Tim Cook.

In het tweede kwartaal van 2023 behaalde Apple nog een omzet van 94,8 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden voor dit afgelopen kwartaal op een omzet van 90,4 miljard dollar.

In China was sprake van een krimp van circa 8 procent, bij een totale omzet van 16,4 miljard dollar. In het eerste kwartaal kromp de omzet in China nog met bijna 13 procent. Door een afnemende vraag, omdat iPhones niet langer gebruikt mogen worden door Chinese ambtenaren, heeft Apple in het land prijsverlagingen doorgevoerd.

Iets meer dan de helft van de totale omzet van het bedrijf kwam in het tweede kwartaal uit de verkoop van iPhones. Apple verkocht voor bijna 46 miljard dollar aan toestellen, waar analisten rekenden op 46,3 miljard dollar. In het tweede kwartaal van vorig jaar verkocht Apple voor 51,3 miljard dollar aan iPhones.

In het eerste kwartaal, de periode van drie maanden tot en met eind december, leverden de totale iPhone-verkopen Apple nog 69,7 miljard dollar op, terwijl de totale omzet destijds uitkwam op 119,6 miljard dollar.

De omzet bij Services steeg afgelopen kwartaal van 20,9 naar 23,9 miljard dollar. De verkoop van iPads daalde van 6,7 miljard tot 5,6 miljard dollar.

De opbrengsten uit Mac-computers kwamen uit op 7,5 miljard dollar, van 7,2 miljard dollar in het tweede kwartaal een jaar geleden. Bij wearables, home en accessoires daalden de opbrengsten op jaarbasis van 8,8 miljard tot 7,9 miljard dollar.

De nettowinst kwam afgelopen kwartaal uit op 23,6 miljard dollar, van 24,2 miljard dollar een jaar eerder. De winst per aandeel van 1,53 dollar was beter dan de 1,51 dollar die werd voorspeld door analisten. 

"Gezien ons vertrouwen in de toekomst van Apple en de waarde die we in ons aandeel zien, heeft de raad van bestuur toestemming gegeven voor een extra inkoop van aandelen ter waarde van 110 miljard dollar. Daarnaast verhogen we voor het twaalfde jaar op rij ons kwartaaldividend", zei CFO Luca Maestri.

Het dividend werd met 4 procent verhoogd naar 0,25 dollar. Afgelopen jaar steeg het dividend ook met 4 procent.

In de nabeurshandel steeg het aandeel Apple donderdag 6 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 mei Apple lanceert iPads met AI-chip 1
  2. 03 mei Groot nieuws van Apple in aantocht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 3 mei 2024 09:47
    Apple gaat steeds meer op Philips lijken. Een bedrijf gerund door boekhouders en zonder nieuwe innovatieve producten. Sinds Steve dood is heeft Apple niets aan de wereld toegevoegd behalve meer van hetzelfde. Alles wat ze proberen aan echt nieuwe innoverende producten flopt giga. Mooi voorbeeld is hun Apple-auto die dus na jaren ontwikkeling gestopt is en waar men dan luchtigjes 10 miljard (!) op afschrijft. VisionPro (bril) blijkt ook een sof. Dus erg zonnig ziet de toekomst er niet uit nu mobieltjes gemeengoed zijn geworden en de concurrentie ze links en rechts inhaalt. Niet alleen qua prijs maar ook qua nieuwe features.
    En dan blijkt maar weer hoe dom beleggers zijn en hoe gemakkelijk ze zijn om te bedotten. Cijfers vallen op alle fronten tegen. Van 94 milj omzet naar 90 milj - dat is toch een forse kwartaal-daling voor een groei aandeel zou je zeggen. Dat moet de beurs afstraffen. Maar nee ‘omdat de omzet hoger is dan de verwachting’ doet de beurs dat niet. Sterker nog - omdat AAPL 110 milj van haar bankrekening onttrekt en er eigen aandelen voor gaat inkopen gaat de koers 7% omhoog. Hoe dom kan je zijn om nu te kopen? Gewoon weg er mee en snel goud kopen want er gaan nog veel meer bommen vallen binnenkort! Goud gaat exponentieel stijgen -daar zit binnenkort geen maat meer op!
    HN
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Apple

189,865 16 mei
+0,145 +0,08%
Premium

Groot nieuws van Apple in aantocht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links