Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe kredietfaciliteit Air France-KLM

Nieuwe kredietfaciliteit Air France-KLM
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft twee nieuwe kredietfaciliteiten afgesloten met een syndicaat van veertien internationale banken voor een bedrag van 2,2 miljard euro. Dit maakte de luchtvaarder dinsdagochtend bekend.

De kosten van de faciliteiten zijn gekoppeld aan bepaalde duurzaamheidsdoelen. De eerste faciliteit van 1,2 miljard euro heeft een looptijd tot 2026, waarbij de maatschappij twee keer de optie heeft om de looptijd met een jaar te verlengen. Binnen een jaar kan Air France-KLM de lening verhogen met 100 miljoen euro.

De tweede faciliteit van 1,0 miljard euro is bedoeld voor KLM. Deze lening verloopt aanvankelijk in 2027, maar kan twee keer met een jaar worden verlengd. Bovendien kan het bedrag met 200 miljoen euro worden verhoogd.

De faciliteit vervangt een rechtstreekse lening van 1 miljard euro en 90 procent garantstelling op een bancaire kredietfaciliteit van 2,4 miljard euro van de Nederlandse staat.  

Van de beschikbare 3,4 miljard euro heeft KLM afgelopen jaar 942 miljoen euro opgenomen. Dit bedrag werd in juni 2022 volledig terugbetaald.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 50% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

12,278 22 sep
-0,072 -0,58%
Premium

Waarom Air France-KLM een klassieke value trap is

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links