Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg haalt ABN AMRO van verkooplijst

Berenberg haalt ABN AMRO van verkooplijst
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag het advies voor ABN AMRO verhoogd van Verkopen naar Houden, terwijl de koersdoelen voor zowel ABN als ING werd verhoogd.

Voor ABN werd het koersdoel verhoogd van 9,50 naar 18,00 euro, terwijl voor ING het koersdoel van 13,00 naar 16,50 euro ging.

De banken zullen volgens Berenberg profiteren van de hogere rentes, zonder dat dit ten koste gaat van de portefeuillekwaliteit. Sterke buffers en een hogere autonome kapitaalgeneratie zullen op hun beurt weer ruimte bieden voor het belonen van de aandeelhouders, zo stelden de analisten van Berenberg.

ING blijft de favoriet van Berenberg in de Benelux en Noord-Europa. Er is volgens de analisten een opwaarts potentieel van 25 procent ten opzichte van het huidige koersdoel, omdat Berenberg met de taxaties voor de winst per aandeel 5 tot 10 procent boven de consensus uitkomen. Verder verwacht Berenberg dat ING in de komende drie jaar circa 45 procent van zijn marktkapitalisatie kan uitkeren aan aandeelhouders.

ABN ging van de verkooplijst af, dankzij de verbeterde winstgevendheid en het zicht op een aantrekkelijke kapitaalteruggave.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 79% zegt kopen 14 stemmen
ING 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Kruimeldief 1 maart 2023 09:53
  De beren hebben een lange winterslaap bij Berenberg. Gaan nu naar Houden, omdat ze te ver achterlopen om nu gelijk naar Kopen te gaan, zoals anderen. Zicht op kapitaalteruggaven: aandeleninkoop loopt gewoon! Handig niet ingaan op de plannen om het staatsbelang terug te brengen, want dan kunnen ze mooi naar Kopen met óók een koersdoel van €20. Pffffff.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 14,045
  -2,50% -0,360
 2. ING Groep 17:39
  11,732
  -1,94% -0,232

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links