Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg en Jefferies verlagen koersdoel Adyen

Berenberg en Jefferies verlagen koersdoel Adyen
Beeld: Adyen

(ABM FN-Dow Jones) Analisten van Berenberg en Jefferies hebben donderdag hun koersdoel voor Adyen verlaagd, na de cijfers van het fintechbedrijf op woensdag.

Jefferies verlaagde het koersdoel voor Adyen van 2.088 naar 1.677 euro, terwijl bij Berenberg het koersdoel van van 2.550 naar 1.950 euro ging. Beide banken handhaafden het koopadvies voor het aandeel.

Volgens analist Tammy Qiu van Berenberg schoot Adyen tekort met de marge, en was een neerwaartse bijstelling van de voorziene marges in 2023 een negatieve verrassing. Hierdoor zal Adyen pas in 2024 en 2025 de doelstellingen voor de operationele schuld en EBITDA-marge behalen, zo voorziet Berenberg.

Adyen is flink aan het investeren, maar dat is volgens Qiu geen teken dat het marktaandeel verliest of moeite heeft de concurrentie bij te houden.

"Het zal wel even duren voordat beleggers de halfjaarresultaten volledig hebben verwerkt", zo stelden analisten van Jefferies, die evenwel verwachten dat het dieptepunt in de eerste helft van dit jaar zal liggen. Zo wees Jefferies op de moeilijke vergelijkingsbasis vanwege de ontwikkelingen rond e-commerce, een economische groeivertraging en dollarzwakte. Hoewel de investeringen in personeel dit jaar meer in balans komen, zullen er ook lagere marges zijn. Hogere rente-inkomsten op deposito’s gestald bij de centrale banken zullen evenwel steun bieden aan de waardering van het aandeel, zo voorziet Jefferies.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. G.errit@ 9 februari 2023 16:51
    Als je bedrijf groeit heb je meer personeel nodig, dat heeft tijd nodig om daar weer rendement uit te halen, ja dan heb je eerst kosten voor zo'n 40 miljoen a 50 miljoen of zelfs meer, ja dan is de winst minder.
    Bij Google, Microsoft,Amazon, Philips enz gaan alleen maar mensen eruit, ik weet niet of dat altijd positief is.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV

1.582,000 02 jun
+32,000 +2,06%
Premium

Adyen zou er goed aan doen het aandeel te splitsen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links