Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: opnieuw verlies voor TomTom verwacht

Beursblik: opnieuw verlies voor TomTom verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TomTom is in het tweede kwartaal vermoedelijk opnieuw in de rode cijfers gedoken, hoewel het verlies wel lijkt te stabiliseren ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Dat is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de navigatiespecialist.

De analisten rekenen op een kwartaalomzet van 130 miljoen euro. Daaraan zou Location Technology 106 miljoen euro bijdragen. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 24 miljoen euro omzet.

Verder voorzien de analisten een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) van 20 miljoen euro. Netto leed TomTom vermoedelijk ook 20 miljoen euro verlies.

In de eerste drie maanden van 2022 behaalde TomTom een omzet van 128,4 miljoen euro, een negatieve EBIT van 19,8 miljoen euro en een verlies onder de streep van 21,5 miljoen euro.

In het tweede kwartaal van 2021 behaalde TomTom een omzet van 133 miljoen euro, met een negatieve EBIT van 21,1 miljoen euro en een nettoverlies van 23,6 miljoen euro.

Met een verwachte vrije kasstroom van 11 miljoen euro negatief had TomTom eind juni 2022 naar verwachting 309 miljoen euro in kas.

Verwachtingen

Voor heel dit jaar rekent TomTom nog altijd op een omzet van 470 tot 510 miljoen euro, wat in 2023 zou moeten stijgen naar 500 tot 550 miljoen euro. Daar moet Location Technology dit jaar 380 tot 420 miljoen euro aan bijdragen en volgend jaar 425 tot 475 miljoen euro.

Analisten rekenen gemiddeld op 501 miljoen euro omzet dit jaar en 528 miljoen euro volgend jaar. Dit jaar zal TomTom volgens de consensus een nettoverlies lijden van 91 miljoen en van 43 miljoen euro volgend jaar.

Voor dit jaar rekent TomTom nog steeds op een negatieve vrije kasstroom van 23 miljoen met een negatieve marge van circa 5 procent van de omzet. Analisten gaan uit van een negatieve kasstroom van 32 miljoen euro, met een negatieve marge van 6 procent.

Voor volgend jaar rekent TomTom op een positieve marge op de vrije kasstroom van minimaal 5 procent. Analisten gaan uit van 4 procent.

TomTom opent vrijdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde dinsdagmiddag bijna een procent lager op 7,43 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 70% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TomTom

7,145 17:35
-0,245 -3,32%
Premium

Cijfers TomTom slaan om

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links