Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Teslin vergroot belang in TomTom

Teslin vergroot belang in TomTom
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Teslin Participaties heeft een groter belang in TomTom gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 juni 2022.

Teslin meldde een kapitaalbelang van 5,01 procent met een dito stemrecht.

Eind januari dit jaar meldde Teslin voor het eerst een kapitaalbelang in TomTom, van 3,07 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Overtake 17 juni 2022 09:22
  Artikel 6 juli 2017, www.financialinvestigator.nl/nl/nieuw...

  "Darlin en Todlin hebben momenteel samen 15 kleinere Nederlandse beursgenoteerde bedrijven in portefeuille, waarin de fondsen belangen hebben van ten minste 5%. Teslin Participaties wil minimaal tien bedrijven in portefeuille hebben en streeft naar belangen met een omvang tot 30%. “Wij willen een prominentere grootaandeelhouder zijn bij de kleinere en middelgrote beursgenoteerde bedrijven waarin we investeren”, zegt Hein van Beuningen, directielid van Teslin Capital Management, de beheerder van Teslin Participaties."

  en

  "Todlin en Darlin worden participanten in de coöperatie Teslin Participaties. In deze opzet is het mogelijk om nieuwe investeerders aan te trekken, waardoor de belangen in de portefeuille kunnen worden uitgebreid. De portefeuille van Teslin Participaties bestaat momenteel uit belangen van meer dan 5% in Accell, Accsys, Acomo, BESI, Beter Bed, Brill, ICT, Kendrion, Nedap, Neways, Ordina, Reesink, Sligro, Stern en TKH. Van de bedrijven in de portefeuille van Teslin Participaties beheert Teslin Capital Management bij acht bedrijven een belang van tussen de 5% en 10% en bij zeven bedrijven een belang van meer dan 10%."

  Let even op Accell, een andere recente target van Teslin, waar ze nu met behulp van KKR de aandeelhouders uitkopen.

  Gezien de sterke onderwaardering bij TomTom zullen ze nog wel even doorgaan met het vergoten van hun belang. Wat ze nu al kunnen oppikken, hoeven ze straks niet meer met allerlei procedures te doen. Dat zullen ze bij Accell wel hebben geleerd.
 2. forum rang 5 Japio_ 17 juni 2022 09:47
  quote:

  Mr.Windows schreef op 17 juni 2022 09:19:

  Denkt Teslin TomTom op je Accell fiets gaat werken? Ik heb gelukkig geen aandelen TT of Accell maar wegwezen en dan heeft Teslin niet zo veel plezier aan dit avontuur want TT doet het al jaren niet goed.
  Teslin heeft met o.a. Reesink wel bewezen dat zij het kunstje onder de knie hebben.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TomTom

8,910 12 aug
0,000 0,00%
Premium

Cijfers TomTom slaan om

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links