Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Zwitserse autoriteiten leggen SBM boete op

Zwitserse autoriteiten leggen SBM boete op
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) De Zwitserse autoriteiten hebben drie dochters van SBM Offshore een boete opgelegd van in totaal 7 miljoen frank, omdat de oliedienstverlener te weinig maatregelen heeft genomen om betalingen van smeergeld te voorkomen. Dit maakte SBM Offshore dinsdag bekend.

In november vorig jaar liet SBM al weten dat de Zwitserse autoriteiten een onderzoek waren gestart. Daaruit blijkt nu dat de oliedienstverlener in de periode 2005 tot 2012 te weinig maatregelen heeft genomen om dergelijke betalingen te voorkomen.

De kwestie betreft de smeergeldaffaire waarvoor het bedrijf in Nederland, Brazilië en de Verenigde Staten al schikkingen heeft getroffen.

Daarmee is de kwestie volgens Chief Governance and Compliance Officer Erik Lagendijk definitief achter de rug. "We nemen al jaren maatregelen om ervoor te zorgen dat we volledig in lijn der wet handelen, hetgeen de Zwitserse autoriteiten ook hebben bevestigd", aldus Lagendijk.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SBM Offshore

14,080 14 jan
-0,140 -0,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links