Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Wall Street herstelt nauwelijks

Wall Street herstelt nauwelijks
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten stonden dinsdag vlak tot licht hoger in een wisselvallige handelsdag, nauwelijks herstellend van de koersdalingen van maandag, toen zorgen over geldgebrek bij de Chinese vastgoedreus Evergrande leidden tot dalende aandelenkoersen wereldwijd.

De S&P500 index steeg dinsdagavond 0,1 procent tot 4.360,96 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,4 procent naar 14.773 punten en de Dow Jones-index stond nagenoeg vlak op 33.962 punten.

De aandelenbeurzen verloren maandag zo'n 2 procent door de zorgen over verliezen op Chinees vastgoed, die zouden kunnen overslaan naar andere aandelenkoersen.  "Dit was geen op zichzelf staand incident", zei vermogensbeheerder Dave Wang van Nuvest Capital, die verwacht dat meer vastgoedontwikkelaars in de problemen zitten of zullen komen.

De perikelen rond Evergrande komen op een moment dat de aandelenmarkten kwetsbaar zijn. Signalen dat het herstel van de Amerikaanse economie hapert hebben de langdurige rally een halt toegeroepen.

Veel brokers hebben vooraf gewaarschuwd dat september een moeilijke maand zou worden voor Amerikaanse aandelen, na een lange rally naar recordstanden afgelopen zomer. "Het is geen verrassing dat september wat volatiliteit naar de markt brengt", zei Jay Pestrichelli, CEO van ZEGA Financial. 

Hij ziet de 'ruis' rond Evergrande als een koopkans. "We hebben gisteren geld aan het werk gezet." Dankzij hedge-strategie om verliezen te beperken heeft ZEGA de kans om een beetje hebberig te zijn als anderen bang zijn, zei hij.

Volgens Liz Young van SoFi was de markt "gewoon op zoek naar een reden om een stap terug te doen."

Ondertussen lijkt de Federal Reserve van plan om de geldkraan binnenkort dicht te gaan draaien. De Amerikaanse centrale bank begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Woensdag valt het rentebesluit, inclusief nieuwe economische ramingen en een update van de rentevoorspellingen van de beleidsmakers van de Fed.

"We staan op een keerpunt", volgens David Donabedian, chief investment officer bij CIBC Private Wealth. "We hebben een geweldige 'run' gehad, maar het wordt vanaf hier moeilijker, met lagere rendementen en meer volatiliteit", waarschuwt Donabedian.
 
De Oeso stelde in zijn nieuwe ramingen dinsdag de verwachte groei in de Verenigde Staten in 2021 neerwaarts bij van 6,9 tot 6 procent. De verwachte groei voor 2022 ging echter omhoog van 3,6 naar 3,9 procent. De Parijse denktank voorspelt dat het economische herstel door de snel verspreidende deltavariant van het coronavirus wel zal haperen maar niet ontsporen.

De euro/dollar handelde rond 1,1727. Een vat WTI-olie werd 0,6 procent duurder op 70,58 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Johnson en Johnson meldde dat een studie en de praktijk bewijzen dat zijn enkele vaccin tegen het coronavirus sterke en langdurige bescherming biedt tegen opname in het ziekenhuis en overlijden. Het aandeel steeg 0,5 procent.

Amerikaanse huizenbouwers namen in augustus 1,62 miljoen woningen in aanbouw, wat 4 procent meer was dan een maand eerder. De stijging was sterker dan verwacht. 

Royal Dutch Shell heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn bezittingen in het Permian Basin aan ConocoPhillips voor 9,5 miljard dollar in contanten. Het gaat vooral op schalievelden in Texas. ConocoPhillips steeg 3,5 procent. Shell werd bijna 4 procent meer waard.

U.S. Bancorp neemt de belangrijkste regionale bankfranchise van MUFG Union Bank over van Mitsubishi UFJ Financial Group voor ongeveer 8 miljard dollar in contanten en aandelen. Hiermee versterkt U.S. Bancorp zijn positie aan de Amerikaanse westkust. Het aandeel U.S. Bancorp lijkt een procent in de plus te openen.

Dinsdag nabeurs openen Adobe en FedEx de boeken.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links