Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ABN Amro compenseert te hoge variabele rente

ABN Amro compenseert te hoge variabele rente

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO gaat consumenten die te veel rente betaalden voor hun consumptieve lening compenseren, en treft daarvoor een voorziening van 250 miljoen euro. Dat maakte de bank maandag bekend.

De regeling die de bank trof met de Consumentenbond biedt aan alle betrokken klanten in één keer een oplossing, stelde de bank maandag.  Voor de meeste consumenten zal het gaan om een bedrag tussen 50,00 en 1.750,00 euro. Voor het einde van het jaar zullen de eerste klanten worden gecompenseerd.

Enkele details moeten nog worden uitgewerkt, volgens ABN AMRO.

De compensatie geldt voor diverse doorlopende consumptieve kredieten bij ABN AMRO, ALFAM en ICS vanaf 1 januari 2008. Ongeveer 15 procent van de klanten met zo'n krediet komt in aanmerking voor compensatie.

"We zijn blij dat de bank zijn verantwoordelijkheid neemt. Het waren pittige onderhandelingen, maar er is een nette regeling uitgekomen waarmee de bank op een juiste manier zijn fouten herstelt", zei directeur van de Consumentenbond Sandra Molenaar.

"De klant had op bepaalde momenten mogen verwachten dat de variabele rente op zijn doorlopend consumptief krediet meebewoog met de marktrente. Daar waar dit onvoldoende is gebeurt, zetten we dit recht", aldus de bank. 

Aan de regeling ging een uitspraak van klachtencommissie Kifid vooraf.
In augustus trof Rabobank al een vergelijkbare regeling.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

12,904 25 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links