Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferseizoen over hoogtepunt

Cijferseizoen over hoogtepunt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Komende week wordt iets rustiger voor beleggers nu het gros van de cijferseizoen achter de rug is. 

Maandag blijft de Japanse beurs gesloten en prijkt op de macro-ecomische kalender een Duitse handelsbalans. Donderdag staat een Britse handelsbalans gepland en vrijdag krijgen we inzage in de export en import van de hele eurozone. 

Dinsdag krijgen we vanuit Duitsland de ZEW-index voor het economische sentiment. Ook het ondernemersvertrouwen in het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten staat op het programma. Op vrijdag krijgen we nog het consumentenvertrouwen uit de VS te zien, gecompileerd door de Universiteit van Michigan. 

Inflatiedata zullen komende week ook met aandacht worden gevolgd. Maandag verschijnen inflatiecijfers uit China. Woensdag gaat de aandacht naar de Duitse en Amerikaanse consumentenprijzen, Frankrijk volgt vrijdag.
 
Verder krijgen we vanuit het Verenigd Koninkrijk donderdag een industrieel productiecijfer te verwerken alsook een groeicijfer. Ook de hele eurozone komt donderdag met gegevens voor de industriële productie. 

Op donderddag staan ook de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen geagendeerd, die gelden als graadmeter voor de arbeidsmarkt. Afgelopen vrijdag bleek uit een sterk banencijfer dat deze weer mooi op gang komt want de werkloosheid daalde tot 5,4 procent. Tegelijk doet dit natuurlijk zorgen rijzen over het behoud van het zeer soepel beleid van de centrale banken. 

De oliemarkt kan komende week in beweging komen door de maandrapporten van het Internationaal Energieagentschap en oliekartel OPEC. De rapporten verschijnen donderdag.

Bedrijfscijfers

Het cijferseizoen is over zijn hoogtepunt. Woensdag wordt komende week de drukste dag op het Damrak qua cijferpublicaties, wanneer Aedifica, ABN AMRO, Ahold Delhaize, Avantium en CTP de boeken openen.

Maandag komt PostNL met cijfers en dinsdag is het de beurt aan Corbion, Fastned en Hunter Douglas. 

Na de relatief drukke woensdag volgen donderdag de verzekeraars Aegon en NN Group. Vrijdag is ForFarmers nog aan de beurt.

In het buitenland is het vooral een Duits en Amerikaans weekje. Maandag bekijken we de resultaten van BioNTech en Tyson Foods. 

HelloFresh opent dinsdag de boeken. Woensdag zijn er Thyssenkrupp en eBay. Donderdag geven Delivery Hero, Disney en DoorDash hun cijfers vrij.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 4 stemmen
AMX 60% zegt kopen 5 stemmen
ASCX 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 03 mei
    887,44
    +0,99% +8,73
  2. AMX 03 mei
    923,60
    +0,46% +4,26
  3. ASCX 03 mei
    1.173,13
    +0,06% +0,71

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links