Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: omzetsprong Marel voorzien

Beursblik: omzetsprong Marel voorzien
Beeld: Marel

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet flink zien stijgen. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar de cijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines op woensdag.

In het afgelopen kwartaal boekte Marel volgens ING een omzet van 339 miljoen euro bij een onderliggende EBIT van 48,6 miljoen euro. Dit zou goed zijn voor een omzetstijging van 12,4 procent, deels autonoom en deels dankzij overnames.

De orderintake zal naar verwachting van ING uitkomen tussen 320 en 330 miljoen euro tegen 320 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2020 en 352 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

ING kijkt vooral uit naar de orderintake bij de vleesdivisie en de prestaties van het recent overgenomen Treif, naast de marktontwikkelingen voor de visdivisie. De vistak werd volgens de analist het hardst geraakt door een verschuiving in de vraag van de horeca naar het retailkanaal als gevolg van de coronacrisis.

ING hoopt verder bevestiging te zien van de stabiele resultaten van de gevogeltedivisie.

Volgens ING bedroeg de nettoschuld van Marel tegen het einde van het eerste kwartaal 196 miljoen euro, bij een normale vrije kasstroom en beperkte veranderingen in het werkkapitaal.

Hollestelle merkte op dat Marel meer voorraden aanhoudt dan normaal, gezien de coronacrisis tot verstoringen in de mondiale toeleveringsketen leidt.

ING merkte op dat het dividend over 2020 in het lopende tweede kwartaal zal worden uitbetaald, hetgeen tot een kasuitstroom leidt van circa 41 miljoen euro.

Al met al verwacht Hollestelle geen grote verrassingen in het eerste kwartaal. "Vooral de orderintake en uitspraken van Marel over de pijplijn zullen belangrijk zijn voor het sentiment", aldus de analist.

ING heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 6,69. Het aandeel handelde dinsdag op 5,90 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07 mei Beursblik: weer zwak kwartaal voor Marel
  2. 07 mei Marel verwacht herstel in tweede jaarhelft

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MAREL 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

MAREL

3,220 11:57
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links