Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oud-topman Hamers kreeg nog 1,7 miljoen euro van ING in 2020

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig ING-topman Ralph Hamers, die halverwege vorig jaar vertrok, kreeg voor zijn zes maanden werk bij de bank nog krap 1,7 miljoen euro overgemaakt. Naast een basissalaris van 888.100 euro in die maanden gaat het om bijna 780.000 euro aan andere bezoldigingen, staat in het jaarverslag van de bank.

De nieuwe topman van ING, Steven van Rijswijk, kreeg voor de laatste zes maanden van 2020 ook 880.100 euro overgemaakt als basisloon. Daarnaast kreeg hij 242.000 euro aan andere beloningen. In de eerste helft van 2020 was Van Rijswijk nog als risicodirecteur in dienst van de bank. Daarvoor kreeg hij in zes maanden tijd 610.800 euro loon overgemaakt, plus een beloning van 169.000 euro.

In 2019 kreeg Hamers bij ING een totale beloning van circa 2 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog veel ophef toen de raad van commissarissen van ING Hamers' totale beloning fors wilde verhogen naar zo'n 3 miljoen euro. Volgens ING was de maatregel bedoeld om het salaris aan de top concurrerend en marktconform te houden. Maar na felle reacties in de politiek en samenleving zag de bank van het plan af.

UBS

Hamers heeft als voormalig topman van ING ook nog een strafrechtelijke vervolging aan zijn broek hangen voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de bank. Hij gaf leiding aan ING toen het in 2018 een boete kreeg van 775 miljoen euro wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen.

Hamers stapte in de loop van 2020 over van ING naar het Zwitserse UBS. In de vier maanden dat hij daar werkte was Hamers goed voor een bedrag van omgerekend bijna 3,8 miljoen euro. Hamers trad in september toe tot het bestuur van de Zwitserse bank en heeft sinds 1 november de leiding bij UBS.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 FlashHenk 11 maart 2021 15:16
  Jullie kunnen allemaal wel kritisch zijn op zijn beloningspakket, maar deze man speelt dus wel gewoon mee in Champions League van de bankiers he. Zo moet je dat eigenlijk bekijken. Ralph is eigenlijk de Ronaldo van de bankierswereld. Vandaar dat hij ook strafrechtelijk vervolgd wordt, omdat hij zo'n goede bankier is. *sarcasme uit*
 2. Inhoudelijk 11 maart 2021 15:30
  Misschien moet hij straks nog vanuit Switzerland vluchten. Verstopt in een boekenkist en weggevlogen naar een zuid Amerikaans land, door omgekochte piloten om maar uit handen van justitie te blijven. We gaan het zien of hij daadwerkelijk vervolgd wordt en ook echt moet gaan zitten, en niet met een schamele boete van 50.000 er mee wegkomt. Maar ik ben bang van wel weer... bankier he.
 3. Novice7 11 maart 2021 16:02
  quote:

  Inhoudelijk schreef op 11 maart 2021 15:30:


  Misschien moet hij straks nog vanuit Switzerland vluchten. Verstopt in een boekenkist en weggevlogen naar een zuid Amerikaans land, door omgekochte piloten om maar uit handen van justitie te blijven. We gaan het zien of hij daadwerkelijk vervolgd wordt en ook echt moet gaan zitten, en niet met een schamele boete van 50.000 er mee wegkomt. Maar ik ben bang van wel weer... bankier he.


  En de boekenkist boven de oceaan per ongeluk uit het vliegtuig schuiven?
 4. deegee 11 maart 2021 16:18
  kanootjes worden rijk uit gedeeld , via de klanten van banken!!!!!
  maar de klanten blijven gewoon aan als klant.
  er moet met snelheid een schaalverdeling salarissen komen voor bankiers
  schaal 1 salaris per jaar € 200.000 ex bonussen
  schaal 2 180.000 per jaar.
  zal niet van komen denk ik

  dan de CIO van Heineken, 6 miljoen mee gekregen!! hallo , zijn rupsjes nooit genoeg.
 5. Travis Bickle 11 maart 2021 16:32
  @ FlashHenk feit is dat Hamers niet bepaald een unieke prestatie levert die anderen niet zouden kunnen, Ronaldo daarentegen doet iets wat bijna niemand anders kan, dat is dus bij Hamers totaal anders. Gewoon hogerop gekomen, kansen gekregen en benut,wat ellebogen erbij, maar dus bepaald niet iets unieks. Bovendien hebben zulke gasten,ook niets met ondernemen te maken. Jij weet ook nog uit de boekjes van vroeger, een ondernemer is iemand die voor eigen rekening en risico een organisatie van arbeid en kapitaal leidt. Dat is nu net met al die CEO's niet het geval want risico is 0,0.
  Conclusie niet bepaald een unieke prestatie ( Ronaldo wel hoewel die bedragen ook absurd zijn maar veel beter te rechtvaardigen) en 0,0 risico dus inderdaad heb ik van dat soort lui geen hoge pet op.
 6. Snurker 12 maart 2021 07:27
  ?? Tja, u en ik krijgen een schouderklopje. Met een lachend gezicht wordt er gezegd " je red je wel hè " door de deugniet terwijl hij de zak met dukaten van de tafels Fritst en opdondert. De nieuwe uitvoering van pek en veren. Hoe naïef kan men zijn? Hamers komt er wel mee weg. En de volgende " getalenteerde graaier " ook.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep 10,814 07 mei
+0,018
+0,17%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare