Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
CVC maakt sterk debuut op Damrak

CVC maakt sterk debuut op Damrak

(ABM FN-Dow Jones) CVC Capital Partners heeft vrijdag een notering gekregen aan de Amsterdamse beurs. Het aandeel noteerde vrijdag direct na opening 23,8 procent hoger op 17,34 euro.

Het aandeel is vrijdag voor 14,00 euro naar de beurs gegaan, wat in het midden was van de eerder afgegeven bandbreedte van 13 tot 15 euro per aandeel.

Het totaal aantal aangeboden aandelen bedroeg ruim 144,4 miljoen stukken, waarvan 17 miljoen nieuwe aandelen en 126,6 miljoen bestaande aandelen, exclusief een eventuele overtoewijzing. 

GIC Pte uit Singapore, Kuwait Investment Authority en mede-oprichter van CVC Donald Mackenzie boden bij de beursgang vandaag een deel van hun aandelen CVC aan.

Persbureau Bloomberg meldde donderdag dat CVC bij de beursgang 500 miljoen euro meer wilde ophalen dan de aanvankelijke 1,8 miljard euro die de investeringsmaatschappij voor ogen stond, inclusief de overwijzingsoptie. CVC bevestigde vrijdag dat, indien de overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend, het om 2,3 miljard euro gaat.

CVC wilde in november 2023 al naar de beurs gaan. Vanwege de marktomstandigheden destijds werden de plannen in de ijskast gezet.

CVC is gevestigd in Luxemburg en zit met zijn investeringen onder meer in Formule 1 en in totaal in 120 bedrijven, waaronder parfumerieketen Douglas, dat recent al naar de beurs ging.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. CVC verkoopt meerderheidsbelang in GEMS Education
  2. Slotcall: AEX herpakt zich na tegenvallend banenrapport VS, Besi in de hoofdrol

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CVC CAPITAL kopen verkopen

50% zegt kopen

10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.