Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bioscoopketen AMC staat op omvallen door crisis

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bioscoopketen AMC Entertainment staat op omvallen. De grootste keten van filmzalen ter wereld heeft snel 750 miljoen dollar nodig om zijn voortbestaan te kunnen garanderen. Anders zou het wel eens einde oefening kunnen zijn. Het bedrijf verschafte zich wel wat lucht door een kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar van investeerder Mudrick Capital.

AMC heeft wereldwijd circa duizend bioscopen en is goed voor meer dan 11.000 bioscoopschermen wereldwijd. Via de keten Odeon is AMC ook in veertien Europese landen actief, maar niet in Nederland. Zonder nieuw geld is de kas van AMC volgende maand leeg.

Om levensvatbaar te blijven volgend jaar wil het bedrijf meer aandelen gaan uitgeven. Ook zou naar Europese geldschieters worden gekeken en wordt met potentiële investeerders gesproken. AMC onderhandelt onder meer met verhuurders over uitstel of kwijtschelding van verplichtingen

Bezoekersaantallen

Bioscoopketens wereldwijd worden hard geraakt door de crisis. In verschillende landen moesten filmzalen verplicht dicht. Daarnaast zakten de bezoekersaantallen in doordat bezoekers geen risico wilden nemen om besmet te raken. De situatie werd nog erger toen filmstudio's besloten om grote filmreleases uit te stellen, waarmee nog meer klanten wegbleven.

AMC ziet de bezoekersstroom in vierde kwartaal van dit jaar met 92 procent dalen in vergelijking met een jaar eerder. Eerder werd al besloten om een aantal bioscopen te sluiten. In grote steden als de New York en Los Angeles is het nog niet gelukt filmzalen weer te heropenen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links