Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Shell
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Shell

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 34,50 naar 40,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Henry Tarr.

Shell "ligt nog altijd op koers", oordeelde de zakenbank.

Volgens de analist kwam Shell begin mei met een sterke kwartaalupdate. En dat laat zien dat het bedrijf progressie boekt met de nieuwe strategie onder het nieuwe management.

"Betere operationele prestaties, gecombineerd met een focus op de kosten en het kapitaal, jagen de winst en de kasstroom flink aan", zei Tarr. 

Ook was de analist te spreken over de prestaties van de tak Integrated Gas, dankzij lagere kosten, hogere volumes en goede resultaten met de handelstak.

De kasstroom voor werkkapitaal was met 16,1 miljard dollar in het eerste kwartaal, de hoogste sinds het derde kwartaal van 2022. En daardoor kan Shell voor nog eens 3,5 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen, terwijl de schuld met 2 miljard wordt verlaagd. 

En ondanks de goede koersprestaties van Shell dit jaar, is het aandeel volgens Tarr nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Shell bereikt akkoord over acquisitie Pavilion Energy
  2. Mooie opsteker voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC kopen verkopen

86% zegt kopen

14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.