Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Petrochemisch concern Sabic komt uit de rode cijfers

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische petrochemische concern Sabic heeft in het derde kwartaal een winst behaald, na een groot verlies in de voorgaande periode toen het bedrijf hard werd geraakt door de coronacrisis. Sabic profiteerde in het afgelopen kwartaal van een toenemende vraag naar bijvoorbeeld kunststoffen door de aantrekkende wereldeconomie.

Sabic boekte een winst van ruim 1 miljard riyal, omgerekend 220 miljoen euro. In het tweede kwartaal was dit nog een min van 2,2 miljard riyal, wat het grootste kwartaalverlies in minstens tien jaar voor het bedrijf was. Naast de zwakkere vraag naar petrochemische producten en grote afschrijvingen had Sabic toen ook last van de fors gedaalde olieprijzen.

Topman Yusef Al-Benyan van Sabic wijst op de aantrekkende vraag maar blijft wel voorzichtig over de toekomst. De investeringen voor dit jaar zijn al teruggeschroefd.

Eerder dit jaar nam het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco voor 69 miljard dollar een belang van 70 procent in Sabic. Daarmee wil Saudi Aramco ook een grote speler worden in de chemiesector. Het Europese hoofdkantoor van Sabic staat in het Limburgse Sittard, met een grote productielocatie op industrieterrein Chemelot.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 25 oktober 2020 12:45
  quote:

  horscamp schreef op 25 oktober 2020 12:20:


  Benieuwd naar de ontwikkeling bij OCI


  Dat was ook mijn insteek om dit bericht te lezen.

  Sabic, werd eind 2019 genoemd als DE partij om de Methanol activiteiten van OCI over te nemen voor meer dan 3 miljard dollar met geruchten tot wel 4 miljard.

  Met de diepe zakken van Saudi Aramco nu als bepalende aandeelhouder van Sabic en de oplopende waarderingen voor Methanol aandelen EN het uitstellen van de verkoop door OCI vanwege Corona en de daardoor gedaalde Methanol prijs naar H1 2021 wat dus al bijna is, is met de weer gestegen methanol prijs het interessant of mogelijk partijen zich toch weer gaan melden met het ook op de langere termijn want de langere termijn van Methanol ziet er goed uit gezien de toepassingen en de milieu doelstellingen.

  Voor OCI is verkopen van de methanol activiteiten die slechts een beperkt deel van de opbrengsten van OCI genereren DE manier om versneld de schuldenberg af te lossen om zo zelf ook zwarte cijfers te gaan schrijven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links