Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen sluiten in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag in de plus gesloten. Ook elders in Europa stonden graadmeters overwegend in de plus. Beleggers bleven gespitst op ontwikkelingen rond het coronavirus en de oplopende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Unibail-Rodamco-Westfield kreeg in de AEX klappen door eerdere berichten over een ophanden zijnde aandelenuitgifte.

De AEX-index sloot 0,4 procent hoger op 562,94 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 810,39 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 0,6 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield (min 4,4 procent) was hekkensluiter in de AEX. De winkelvastgoedinvesteerder liet weten alle opties te bekijken rond mogelijkheden om de schuld verder te verlagen. Vrijdag verloor het bedrijf al 6,6 procent aan beurswaarde nadat persbureau Bloomberg meldde dat het concern overweegt om voor maximaal 3 miljard euro aan aandelen in de markt te zetten. Betalingsverwerker Adyen dikte 2,3 procent aan en was de grootste stijger.

Reissector

Ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus troffen vooral de reissector. Duitsland heeft vrijwel heel Spanje aangemerkt als risicogebied. De sector kreeg voor het weekend al een klap toen het Verenigd Koninkrijk reizigers uit Frankrijk en Nederland een quarantaineplicht oplegde.

Reisbureau TUI verloor dik 5 procent. In Amsterdam zakte Air France-KLM 3,6 procent en Lufthansa verloor 3,7 procent in Frankfurt. Ryanair, dat het aantal boekingen voor dit najaar ziet opdrogen en in de capaciteit snijdt, verloor 7,6 procent.

Farmaceuten

Farmaceuten profiteerden juist van nieuws over de coronacrisis. Op de lokale markt werd Kiadis Pharma 1,6 procent meer waard. Beleggers reageerden enthousiast op het bericht dat de biotechnoloog samen met partners een onderzoek is gestart naar de behandeling van Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Pharming (plus 0,9 procent) publiceert resultaten over een onderzoek naar de inzet van ontstekingsremmer Ruconest tegen Covid-19 in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Immunology.

Sanofi klom 0,6 procent in Parijs. De Franse farmaceut wil voor 3,4 miljard dollar de Amerikaanse biotechnoloog Principia Biopharma overnemen, die zich bezighoudt met medicatie tegen bijvoorbeeld multiple sclerose.

De euro stond op 1,1868 dollar tegenover 1,1832 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 42,32 dollar. Brentolie daalde 0,4 procent in prijs tot 44,96 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:00 AEX hoger in aanloop naar rentebesluit ECB
  2. 09:09 AEX hoger van start gegaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 17 augustus 2020 20:58
    Teleurgesteld een minieme verliesje van wallstreet en een minieme winstje voor europa na de crash van vrijdag paar procent en een winst voor wallstreet van 1 procent....Niet te vergelijken met mekaar...Wallstreet staat niets voor niets op Alltime high omdat Europa contimue achterblijft bij herstel vd beurzen en bij dalingen staan we continue voorop....De waardering van onze banken die nog steeds winstgevens zijn worden als.pennystocks gewaardeerd...omdanks dat ze voorzieningen hebben getroffen heeft dit geen impact op je cashflow. Is boekhoudkundige last die zo weer een bate kan opleveren als voorziening veel te hoog is opgenomen...
  2. [verwijderd] 18 augustus 2020 05:36
    Zeer vreemd dat de beurzen op al dat enorme negatieve economische nieuws zo goed blijven liggen.
    De hele wereld doet alsof er niks aan de hand is, terwijl er nog nooit zoveel mensen in de hele wereld thuis moesten zitten, en een beroep deden op een bijslag van de overheid.
    De ene na de andere toko gaat failliet, maar wat boeit het?

    Kerngezonde fundering om de beurzen naar ATH te brengen.
    Je moet er toch ook niet aan denken als iedereen een baan had, en genoeg geld had om de economie te stimuleren.

    Nee in aandelen zit je goed en veilig momenteel.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

921,28 14:26
+2,61 +0,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links